sp u rukometu

Divu iz Konga se javio O'Neal: "Rekao mi je da sam rukometni Shaq. U šoku sam"

Foto: Epa

RUKOMETNA reprezentacija DR Konga u Egipat je stigla bez realnih izgleda da prođe skupinu. Ipak, jedan njihov igrač u prva dva kola turnira zasjenio je najveće zvijezde poput Sagosena, Duvnjaka i Hansena.

Nakon samo 11 minuta postao veća zvijezda od Duvnjaka, Sagosena i Hansena

Masivni pivot Konga Gauthier Mvumbi Thierry zbog svog korpulentnog stasa već nakon prve utakmice protiv Argentine (u 11 minuta igre zabio je četiri gola bez promašaja) postao je viralna zvijezda, a sinoć tijekom susreta s Danskom fotoreporteri su pratili više Mvumbija nego bilo kojeg danskog igrača.

Premda je Kongo oba susreta izgubio bez prave šanse da nešto više napravi, simpatični Mvumbi je u oba dvoboja zabio po četiri gola te je pokazao da unatoč problemu s težinom zna igrati rukomet, čak i protiv najboljih reprezentacija na svijetu.

Sporni kod pivota iz Konga bili su podaci vezani za njegovu tjelesnu težinu. Na stranicama francuskog četvrtoligaša Dreuxa, za koji Thierry igra od prošlog ljeta, pisalo je da ima 26 godina, da je visok 1.92 metra i ono što je svima najzanimljivije - da je težak samo 110 kilograma.

Nagađanja koliko je zapravo težak

Međutim, urnebes je uslijedio dolaskom na službeni sajt SP-a. Tamo je najprije pisalo da je kongoanski gorostas visok 1.76 metara i težak 89 kilograma.

Ipak, francuski specijalizirani portal Handnews u opširnom članku posvećenom simpatičnom Kongoancu piše da je Mvumbi visok 195 centimetara i težak 137 kilograma.

"Ja sam pivot koji osvaja prostor", Handnews prenosi njegove riječi.

''Nikad nisam ni sanjao da ću igrati na SP-u. Zato dajem sve od sebe, jer ovo se događa jednom u životu'', rekao je.
Gauthier Mvumbi puna tri mjeseca nije igrao rukomet zbog koronavirusa, ali u prve dvije utakmice u Egiptu je postao pravi hit igrač.

Javio mu se Shaq videoporukom

Kad je nakon utakmice protiv Argentine uključio mobitel, nije mogao vjerovati što mu se događa. Dobio je stotine poruka, a najviše ga je dirnuo video na Instagramu koji mu je poslao legendarni Shaq O'Neal.

''Pričaju da si ti rukometni Shaq. Što se događa?" pitao je slavni centar junaka naše priče.

''Iznenadio sam se kad sam vidio da je poruka stigla iz SAD-a. To je zemlja košarke, a ne rukometa. Šokiran sam'', kroz smijeh priča Mvumbi.

U nedjelju je Danska pregazila Kongo s 39:19, ali Mvumbi je pružio još jednu zapaženu partiju. Postigao je četiri gola, radio je veliki problem Dancima u napadu, a organizatori su izmjerili da je jedan njegov šut prema vratima koji je završio u mreži letio brzinom od 110 kilometara na sat.

''Razina Danaca je impresivna. Nisu uzalud prvaci svijeta. Ne mogu vam opisati koliko sam ponosan što sam mogao ovo doživjeti'', pričao je nakon utakmice sinoć.

Novinari su ga pitali misli da će mu iznenadna popularnost pomoći da napreduje u karijeri i da potpiše za neki ugledni europski klub.

''Hoću li postati profesionalac? Ne znam. Živim iz dana u dan, a vidjet ćemo što nosi budućnost'', završio je.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više