Diže sidro: Reja putuje u Rim na potpis ugovora?

EDOARDO REJA i presjednik Lazija Claudio Lotito tijekom večeri usmeno su dogovorili njegovo preuzimanje klupe davljenika Lazija. Već sutra se očekuje trenerov dolazak u Rim gdje će pregovori postati službeni. Reja bi trebao potpisati na godinu i pol dana, a dosadašnji trener Hajduka oslobodit će se angažmana u Splitu nakon što s Lotitom dogovori sve uvjete.

Gazzetta u tekstu o Rejinom prelasku u Lazio piše kao o uskoro gotovom poslu. Prenose i kako bi Lazio bez poteškoća mogao platiti odštetnu klauzulu od 500 000 eura. Iako najutjecajniji sportski list tvrdi da nedostaje još samo formalnost, sam Reja pričao je navečer za jedan web portal Lazijevih navijača.

Rekao je da je sastanak s ljudima iz Lazija za večeras završen, te da će se nastaviti sutra: "Još uvijek postoje neki problemi koje treba riješiti, za mene je ova večer završena, sutra nastavljamo", rekao je Reja.

U Hajduku već dugo zvoni alarm, odlazak Edoarda Reje iz Splita, čini se, sad je pitanje sata. Predsjednik Lazija Claudio Lotito u nedjelju je razgovarao s Rejom i ponudio mu klupu kluba koji se nalazi u teškoj situaciji. Reja je kasno iste večeri o razgovoru obavijestio Ivicu Šurjaka, a na Poljudu se upalila crvena lampica. Hitno je održan sastanak čelnih Hajdukovih ljudi gdje je dogovoreno da će se Reju pokušati zadržati, no jasno je da su Hajduku ruke zavezane budu li Talijani uporni i izdašni. Reja, naime, u ugovoru ima klauzulu o ranijem odlasku, a ona košta oko pola milijuna eura.

Lazio će, sve je izvjesnije, preoteti Reju, a Bijeli bi tako doživjeli sudbinu Šibenika kojem je upravo Hajduk preoteo trenere Ivana Pudara i Ivicu Kalinića.

"Još uvijek pregovaram s Lazijem", potvrdio je Edy Reja uz dodatak: "Situacija nije jednostavna jer postoje problemi koje moramo riješiti. Ja imam ugovor s Hajdukom, a sve je povezano s Gradskim vijećem. Vidjet ćemo, znam da sve mora biti brzo definirano u kratkom roku zbog objektivnih razloga, no nije jednostavno", govorio je poslijepodne Reja.

Naletilić: Lazio bi mogao platiti odštetu za Reju

Svi renomirani talijanski mediji donose da je Edy Reja najizglednije rješenje za novog trenera Lazija. Corriere dello Sport u tekstu o dolasku "vatrogasca" iz Splita piše kako je to vrlo izvjestan rasplet za klupu Lazija te kako ostali kandidati nisu ozbiljne opcije. Radi se o Gigiju Cagniju, Danieleu Arrigoniju i Giancarlu Camoleseu. Za ponedjeljak navečer zakazan je razgovor predsjednika Lazija Claudia Lotita i sportskog direktora Iglija Tarea oko imenovanja novog trenera, čeka se samo Rejin odgovor.



Corriere piše kako je Lotito spreman platiti 500 tisuća eura odštete Hajduku da oslobodi trenera. Rejin menadžer Marko Naletilić rekao je za Controcampo.tv kako postoji 50 posto šansi za transfer.

"Razgovaramo s Lazijem. Reja ima još godinu i pol dana ugovor s Hajdukom, no postoji klauzula koju možemo aktivirati. Ne bih sad o iznosima, no to ne bi bila nemoguća svota ako se Reja i Lazio dogovore. On je u Splitu nedodirljiv, svi ga poštuju, a prvenstvo je u pauzi. Momčad je na pripremama i nije ju lako ostaviti u takvom trenutku", rekao je Naletilić.

Reja je na poziv Controcampa odgovorio samo kako ne može ništa komentirati jer je zaposlenik kluba, no izgledno je da će to biti još kratko. Reja je u Italiji poznat kao trener vatrogasac. Najviše uspjeha imao je s Napolijem, kojeg je iz treće lige uveo u prvu.

Brojni navijači Lazija na forumima prate rasplet oko imenovanja novog trenera te Reju vide kao prihvatljivo rješenje. Iako talijanski mediji pišu da bi Reju moglo odbiti to što ga u svlačionici čekaju 34 igrača, to bi za njega bila olakotna okolnost, jer ih je donedavno u Hajduku imao više od 50. Nedavno je Reja bio u kombinacijama za odlazak u Udinese, no Talijan se nije dogovorio. Tad je govorio da želi završiti započeti posao u Splitu, ali želja Lazija je iskrena, što bi Reji moglo biti od presudnog značenja.

Pročitajte više