ZANIMLJIVOSTI U SPORTU

Dječak je htio frizuru poput Ronalda. Otac ga je ošišao na Pravog Ronalda

Foto: Getty Images / Guliver Image

JEDAN u moru "problema" tijekom svjetske krize i karantene uzrokovanih pandemijom koronavirusa jeste i to da frizerski saloni ne rade. Ako se netko želi ošišati, prinuđen je to učiniti sam ili ako ste dječak, onda tražite pomoć od ukućana u tom naumu. 

Najčešće je taj ukućanin otac, a jedan je baš odlučio nasamariti vlastitog sina. Neki će reći da mu je time pojasnio neke nogometne stvari, koje ćemo ovog puta ostaviti sa strane. O čemu se, zapravo, radi. Dječak, očilgledno navijač Chelseaja, zatražio je od oca da ga ošiša poput napadača Juventusa Cristiana Ronalda. Pribavio je dječak i fotografiju Portugalca kao vrstu pomoći u tom pothvatu.

VIDEO Dugout: Cristiano Ronaldo

 

Dječak je dobio frizuru Ronalda, ali onog "pravog"

Kad je otac završio poslao ga je pred ogledalo kako bi provjerio kako je ispala frizura. Dječak je dobio istu, preslikanu i nikada zaboravljenu hit-frizuru Ronalda. 

Onog brazilskog Ronalda. Po mnogima, poput njegova oca - "pravog Ronalda".

Podsjetimo, Ronaldo je stigao na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji s frizurom koja nikad do tada, a ni nakon tog ljeta nije viđena u svijetu nogometa, pa ni sporta. I s tom frizurom, o kojoj je brujio cijeli svijet, a dječaci se šišali kao on, brazilski napadač zabio je osam golova, odnio titulu prvog strijelca turnira i odveo Brazil do naslova prvaka svijeta. 

VIDEO Dugout: Ronaldo Nazario 

 

Brazilski Ronaldo: Užasno sam izgledao, ali sam to učinio zbog ozljede

U ožuju 2018. otkrio je i kako je došlo do frizure, čija je "žrtva" postao dječak u dresu Chelsea 18 godina kasnije. 

"Znam da sam užasno izgledao. Žao mi je klinaca koji su me kopirali tom frizurom. Milijuni djece tako su se ošišali, ali sam bio prisiljen to napraviti", započeo je Ronaldo tada, pa otkrio pravi razlog. 

"Prije prvenstva me je mučila ozljeda noge koju nikako nisam mogao sanirati. Jako sam se mučio na mentalnom planu jer sam svakodnevno čitao o tome. Koliko god se trudio ne razmišljati o tome, ljudi su samo pričali o mojoj ozljedi. Onda sam jednog dana odlučio skrenuti pozornost s toga kako bih si povećao šanse za oporavak. Na treningu sam se pojavio s tom frizurom koja je uzburkala svjetsku javnost. Odjednom je cijeli svijet pričao o mojoj frizuri, a prestale su priča o mojoj ozljedi noge", prisjetio se slavni Brazilac.

Embed from Getty Images

Pročitajte više