TRANSFERI

Djed, otac, a sad i unuk: Daniel Maldini potpisao s Milanom do 2024.

Foto: AC Milan

MILAN i obitelj Maldini ne mogu jedno bez drugog. Daniel Maldini, 18-godišnji sin klupske legende i tehničkog direktora Rossonera Paola Maldinija, potpisao je prvi profesionalni ugovor s klubom do 30. lipnja 2024. godine. 

Daniel je treći igrač iz obitelji Maldini koji nosi slavni crveno-crni dres.

Prvi je bio njegov djed Cesare Maldini, koji je za Milan igrao od 1954. do 1966, a bio je i trener kluba u dva navrata, od 1972. do 1974. i nakratko 2001. godine kada je u derbiju kao gost ostvario najveću pobjedu u gradskom derbiju nad Interom - 6:0. Kao igrač je Cesare osvojio četiri Scudetta, a kao kapetan podignuo trofej Kupa europskih prvaka 1963. godine na Wembleyju.

Embed from Getty Images

Danielov otac Paolo cijelu je karijeru proveo u klubu sa San Sira, od 1984. do 2009. godine. Osvojio je 25 trofeja, od čega sedam Scudetta, pet Liga prvaka i tri Svjetska klupska prvenstva, a njegov broj 3 povučen je nakon završetka karijere i taj broj, ako bude želio, jedino može aktivirati upravo Daniel u budućnosti i nositi ga na svojim leđima. 

Embed from Getty Images

No Cesare i Paolo bili su braniči, a Daniel je ofenzivac i najviše voli igrati na poziciji polušpice. Priliku u prvoj momčadi dobio je tijekom ljeta u prijateljskim utakmicama u SAD-u, a još uvijek čeka na debi u Serie A.

Cesare je za Milan odigrao 412, a Paolo 902 utakmice. Zajedno su osvojili 31 trofej te šest od sedam europskih naslova prvaka u 119-godišnjoj povijesti kluba. Zato je pred Danielom teška zadaća da podigne Milan u budućnosti i odvede ga do novih pobjeda i titula. 

Rossoneri su trenutačno 14. u Serie A s tek četiri boda više od zone ispadanja, a Europu ne igraju zbog kršenja UEFA-inog financijskog fair-playa. 

Embed from Getty Images

Pročitajte više