Nole opet prejak za Čilića

PODSJETIMO, srpski je tenisač protiv Čilića u Dubaiju slavio i prošle godine, tada u prvom kolu turnira, gdje ga je pobijedio 6:4, 6:3.

U prvom setu Đoković je oduzeo servis hrvatskom tenisaču u četvrtom gemu kod vodstva 2:1, iskoristivši odmah prvu od tri prilike. Priliku za povratak u set Čilić je imao kod vodstva Đokovića 5:3, kada je propustio realizirati dvije break prilike. Kod prve je poslao jedan lagani forhend u aut, a drugu je Đoković spasio servisom.

U drugom setu je Čilić opasno visio i morao je spašavati tri break lopte. Već u narednom gemu bilo je obratno, Đoković je bio suočen s dvije break lopte, ali ih je na Čilićevu žalost uspio spasiti. Do obrata je na kraju ipak došlo u petom gemu, a napravio ga je Đoković. Hrvatski je tenisač imao priliku za povratak u osmom gemu, ali je ponovo propustio realizirati dvije break prilike.

U devetom je gemu Čilić na svoj servis spasio jednu meč loptu, ali je već u idućem gemu srpski tenisač i prvi nositelj ovog turnira sigurno odsverirao za meč.

Propuštene prilike pokazale su se na kraju meča kobne po trenutačno najboljeg hrvatskog tenisača, budući da konačna statistika pokazuje da nije iskoristio niti jednu od ukupno šest stvorenih break prilika. Đoković je s druge strane realizirao dvije od sedam.

Čiliću je ovaj poraz tek drugi na ATP turnirima ove sezone, te je trenutno na omjeru od 15 pobjeda i dva poraza. Prvi je put, podsjetimo, poražen u osmini finala Australian Opena gdje ga je savladao Argentinac Juan Martin Del Potro.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više