Đoković brani Miami

MARIO ANČIĆ i Marin Čilić saznali su protivnike u 1. kolu, a Ivo Karlović i Ivan Ljubičić potencijalne suparnike u 2. kolu ATP Masters Series turnira u Miamiju.

Ivo Karlović je postavljen za 19. nositelja Sony Ericsson Opena. U 1. kolu je slobodan, a u 2. će igrati protiv pobjednika susreta između Nijemca Rainera Schüttlera i Francuza Juliena Benneteaua. Karlović je u gornjoj četvrtini ždrijeba, koju predvodi najbolji igrač svijeta, Švicarac Roger Federer. Karlović će petu godinu zaredom nastupiti u Miamiju, a u prethodne četiri, redovito je gubio u 1. kolu!

Ivan Ljubičić bit će također, kao 23. nositelj, slobodan u 1. kolu, a njegov prvi protivnik u Miamiju bit će bolji iz meča dvojice veterana, Šveđanina Jonasa Bjorkmana, koji je u nedjelju proslavio 36. rođendan, i Francuza Fabricea Santoroa, koji će 36 godina napuniti u prosincu. Ljubičić je od svih Masters Series turnira najbolje rezultate ostvario upravo u Miamiju, na kojem je 2001. godine bio četvrtfinalist (Agassi), 2006. godine finalist (Federer), a prošle godine ga je u polufinalu zaustavio Argentinac Guillermo Canas. Tada je u 3. kolu pobijedio Santoroa, potencijalnog prvog protivnika na ovom turniru.

Ljubičić je smješten u donju četvrtinu ždrijeba, koju predvodi 2. nositelj, Španjolac Rafael Nadal. U toj četvrtini je i Marin Čilić, trenutno 44. igrač svijeta, koji će u 1. kolu igrati protiv 76. igrača na ulaznoj ATP ljestvici, Belgijanca Kristofa Vliegena. Bit će to njihov drugi susret, a u prvom, 2005. u 1. kolu Umaga, bolji je bio Belgijanac u dva seta. Čilić će prvi puta u karijeri zaigrati u glavnom ždrijebu ovog turnira.

Mario Ančić, trenutno 63. igrač na ulaznoj ATP ljestvici, igrat će u 1. kolu protiv 34. tenisača svijeta, Francuza Gillesa Simona. Bit će to njihov prvi međusobni susret, a pobjednik u 2. kolu ide na 13. nositelja, Britanca Andyja Murraya. Ančić je, poput Karlovića, u gornjoj polovici ždrijeba, a za turnir u Miamiju dobio je pozivnicu organizatora, baš kao i na prethodnom ATP Masters Series turniru u Indian Wellsu. Splićanin je u Miamiju 2006. bio četvrtfinalist (Nalbandian), a godinu dana prije toga je igrao u osmini finala (Federer).

Naslov pobjednika u Miamiju brani Srbin Novak Đoković, koji je lani na Sony Ericsson Openu osvojio svoj prvi od ukupno tri turnira iz Masters Serije u karijeri. Đoković je lani bio pobjednik i u Montrealu, a prošlog tjedna je proslavio pobjedu na prvom ovogodišnjem Masters Series turniru sezone u Indian Wellsu.

Na turniru tenisačica koji se, kao i u Indian Wellsu, održava paralelno s muškim turnirom, naslov pobjednice branit će Amerikanka Serena Williams, a hrvatskih predstavnica nema u glavnom ždrijebu. Karolina Šprem probala je u kvalifikacijama, ali je izgubila u 1. kolu od Ruskinje Galine Voskobojeve 6:2, 4:6, 6:1.

Pročitajte više