Đoković će protiv Južnija braniti naslov pobjednika Dubaija

U FINALU ATP turnira u Dubaiju igrat će ruski tenisač Mihail Južnij i Srbin Novak Đoković, koji je prošle godine bio najbolji u Dubaiju, a ove je godine postavljen za drugog nositelja.

Nakon velike borbe, kako na terenu, tako i na tribinama, gdje su navijači obojice tenisača napravili užarenu atmosferu, Đoković je pobijedio Cipranina Marcosa Baghdatisa 6:7(2), 6:3, 6:4 iako je tijekom drugog seta nekoliko puta bio na rubu poraza.

Do polovice drugog seta je Baghdatis imao čak šesnaest break-prilika, ali je iskoristio "samo" tri takve šanse. Nakon što je tenisač s Cipra dobio prvi set, relativno lagano u tie-breaku (7:2), u drugom je na svaki Đokovićev servis pritiskao. Imao je i početni break prednosti, ali je izgubljeno Đoković odmah vratio, a potom od 3:3 pobjegao na 6:3.

To posrtanje prilično je uzdrmalo Baghdatisa i u trećem setu nije imao niti jednu break-priliku. Kod 5:4 u trećem setu, kada je Đoković servirao za meč, Baghdatis je došao do 30:30, ali je tada drugi tenisač svijeta sa dva odlična servisa odagnao opasnost i plasirao se u finale.

Tamo će naslov braniti protiv ruskog tenisača Mihaila Južnija s kojim u karijeri ima omjer 3:3. Prije dva tjedna su igrali polufinale u Rotterdamu, a Južnij je u sjajnom meču dobio nakon dva tie-breaka.

ATP Dubai, polufinale:

Đoković (2) - Baghdatis 6:7(2), 6:3, 6:4

Južnij (7) - Melzer 7:5, 7:6(4)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.