Tenis

ĐOKOVIĆ - ĆORIĆ 7:6 (11), 6:3 Đoković u sjajnom meču četvrti put svladao Ćorića

Foto: Getty Images

SRBIN Novak Đoković je u osmini finala ATP 500 turnira u Beču svladao hrvatskog tenisača Bornu Ćorića rezultatom 7:6 (11), 6:3.

Ćorić ni u četvrtom međusobnom susretu protiv prvog tenisača svijeta nije uspio osvojiti set, iako je bio jako blizu. Protekla tri meča ovaj je dvojac odigrao na Masters 1000 razini, a ovaj su se put u Beču spustili stepenicu niže.

Ćorić do tie-breaka propustio tri break lopte i opravdano se držao za glavu

Do rezultata 4:4 u prvom setu bio je to dosta miran meč bez break prilika. Oba su tenisača suvereno držala vlastiti servis, a kako je meč odmicao, Ćorić je bio sve bolji na vlastitom prvom servisu.

Kod spomenutih 4:4 na servisu za Đokovića Ćorić nije iskoristio prve dvije break prilike u meču. Đoković je od prednosti za Ćorića pogodio as servis, winner, a onda dočekao i neforsiranu pogrešku Hrvata.

Nakon što je zadržao vlastiti servis, Ćorić je ponovno imao break loptu pri rezultatu 5:5. Ovoga puta je neforsirana greška bila kobna na break lopti i Borna se opravdano držao za glavu nakon izgubljenog poena. Bez daljnjih stresova smo ušli u tie-break gdje Đoković odmah na početku uzima protivnikov servis, a Ćorić vraća istom mjerom.

Na startu drugog seta Ćorić s dvije greške poklanja break Đokoviću

Prvi je set loptu pri vodstvu 6:5 imao Ćorić, ali ju ne koristi, kao ni tri sljedeće od kojih je jedna bila na njegov servis. U međuvremenu Đoković nije iskoristio dvije set lopte, ali je onu treću, ujedno prvu na svom servisu, iskoristio za vodstvo od 1:0 u setovima.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Dojam je kako je Borna ovdje bio najbliže osvajanju seta u sva četiri dosadašnja meča protiv Đokovića.

U drugi set oba su tenisača ušla s osvojenim servisom. Ipak, kod 1:1 Ćorić prvi put gubi svoj servis. Pri rezultatu 30:30 napravio je neforsiranu pogrešku pa dvostruku pogrešku i Đokoviću na prvoj break lopti u meču poklonio prvi oduzeti servis.

Ćorić je spasio četiri break lopte prije no što je priznao poraz

Tražio se Borna u tim trenucima na prvom servisu, dok je Đoković igrao sve bolje i bolje. Kod vodstva 3:2 Srbin je imao nove tri break prilike od čega su dvije bile plod neforsiranih pogrešaka Borne Ćorića. Jednu je Hrvat spasio sjajnim drugim servisom, dok je preostale dvije Đoković poslao u mrežu.

Ipak, pri rezultatu 5:3 Đoković je iskoristio svoju drugu break priliku, ujedno i meč loptu. Iako je Ćorić došao do prilike da Đokovića prisili na vlastiti servis za meč, prvi tenisač svijeta je iskoristio Bornin umor i priveo meč kraju najbrže što je mogao.

Đokovića čeka bolji iz susreta Hurkacza i Sonega

U prvom setu je na dužim izmjenama agresivniji bio Ćorić, a u drugom setu je istu ulogu preuzeo Đoković. Uz to je Ćorića Srbin izludio skraćenim loptama koje je tijekom meča koristio nebrojeno puta.

U vrlo izjednačenom meču Đoković je imao viši postotak ubačaja i osvojenih poena na prvom servisu, a Ćorić na drugom. Hrvat je imao više as servisa (9:4, ali je Đoković osvojio više poena ukupno (80:73).

U četvrtfinalu u petak će Đoković igrati protiv pobjednika dvoboja između Poljaka Huberta Hurkacza i Talijana Lorenza Sonega.


Ususret dvoboju:

NAJBOLJI hrvatski tenisač Borna Ćorić će u osmini finala ATP 500 turnira u Beču zaigrati protiv svjetskog broja 1 Novaka Đokovića.

Ćorić, inače 24. na ATP ljestvici, je u prvom kolu s dva puta po 6:4 svladao američkog tenisača Taylora Fritza. Dva breaka u svakom setu kod rezultata 4:4 bila su dovoljna hrvatskom tenisaču da izbori drugo kolo.

Đoković je u prvom kolu imao velikih problema protiv sunarodnjaka Krajinovića

Đoković je na otvaranju turnira u Beču odmjerio snage protiv sunarodnjaka Filipa Krajinovića i slavio rezultatom 7:6 (6), 6:3.

Đoković je imao velikih problema u prvom setu gdje je pri rezultatu 5:4 Krajinović servirao za set. Ipak, Đoković je set odveo do 13. igre gdje Krajinović kod rezultata 6:5 imao set loptu, ali ju nije iskoristio. U drugom setu Đoković je s dva breaka priveo meč kraju.

Đoković i Ćorić su do sada odigrali tri meča na ATP Touru i u sva tri je slavio Srbin. Dvojac je posljednji put igrao u finalu Masters 1000 turnira u Šangaju 2018. godine, a iste su godine odmjerili snage i u Monte Carlu. Prije toga susreli su se u Madridu također na Masters 1000 turniru. Ćorić do sada nije uspio uzeti nijedan set Đokoviću.

Prvi tenisač svijeta je poražen tek dva puta ove godine

Đoković je ove sezone upisao samo dva poraza. Prvi nakon diskvalifikacije u osmini finala US Opena protiv Pabla Carreña Buste, dok je drugi stigao u finalu Roland Garrosa od Rafaela Nadala. U 2020. je osvojio četiri titule, dvije na početku sezone na Australian Openu i ATP turniru u Dubaiju te nakon korona stanke na Masters 1000 turnirima u Cincinnatiju i Rimu.

Ćorić nije imao tako blistavu sezonu, iako u Beču igra prvi turnir nakon finala u Sankt Petersburgu gdje je poražen od Andreja Rubljeva. Prije toga je nastupio u četvrtfinalu US Opena gdje je slavio protiv petog tenisača svijeta Stefanosa Tsitsipasa.

Pročitajte više