Đoković izgubio prvo mjesto na ATP ljestvici

Foto: EPA

HOLGER RUNE, 20-godišnji danski tenisač, prvi je polufinalist zemljanog ATP Masters 1000 turnira u Rimu nakon pobjede u tri seta protiv Novaka Đokovića, prvog igrača svijeta. Rune je srpskog igrača pobijedio 6:2, 4:6, 6:2 te u polufinalu čeka pobjednika dvoboja Norvežanina Caspera Ruuda i Argentinca Francisca Cerundola.

Dodajmo da je Đoković u više navrata tijekom meča pokazivao veliku nervozu. Raspravljao je s Goranom Ivaniševićem i ostatkom tima, kao i sa sucem. U jednom trenutku Đoković se okrenuo prema Ivaniševiću i počeo vikati da su svi zbunjeni te da sam igra i sam nalazi rješenja. Posebno je divljao u trećem setu kad je Danac s dva breaka brzo otišao na ogromnih 4:0. 

Bio je to treći međusobni meč u karijeri Runea i Đokovića te druga pobjeda danskog igrača. Đoković je plasmanom u četvrtfinale sačuvao samo 180 bodova pa će na novom ATP rankingu, koji izlazi u ponedjeljak, imati 860 bodova manje od Španjolca Carlosa Alcaraza, koji ide na prvo mjesto. Đoković bi mogao pasti na treće mjesto ako Danil Medvedev osvoji turnir u Rimu. 

Pročitajte više