ĐOKOVIĆ NEĆE IGRATI DO KRAJA GODINE To je objavio nasmijan, obožavatelji u šoku

Screenshot: Facebook

"MORAM vam nešto priopćiti. Poslije godinu i pol problema sa laktom, što je kulminiralo u posljednjih mjesec, dva, donio sam odluku da neću igrati do kraja ove sezone."

Novak Đoković objavio je ovo u video poruci na Facebooku, gdje ga prati preko 7 milijuna obožavatelja i koji se zbog ove odluke čine prilično utučeniji od onog koji ju je donio.

Osvajač 12 Grand Slamova i jedan od najboljih tenisača svih vremena, sa zarađenih 109 milijuna dolara i najbogatiji tenisač u povijesti, suvereno je vladao svjetskim tenisom do ljeta prošle godine, kada na Olimpijskim Igrama u Riju kreće njegov veliki pad.

Uzrokovan bračnim problemima, ozljedama, čestim promjenama trenera (a mnogi će reći i promjenom životnog stila i prehrane), taj pad traje i dalje, a ova odluka samo će ga nastaviti. Trenutno četvrti igrač svijeta, zbog ove pauze propustit će US Open, ali i polufinale Davis Cupa.

"Nažalost, ovo je odluka koja je morala biti donesena. Wimbledon mi je svakako bio najvažniji turnir, ali tada je sve i eskaliralo. Konzultirao sam se s mnogim doktorima i specijalistima, brojnim stručnjacima, i to tijekom posljednjih godinu, godinu i pol, a naročito u posljednja dva mjeseca. Svi su se suglasili da je pauza neophodna. 

Ništa tu ne može dogoditi odjednom, već treba pustiti oporavak prirodnim putem. Profesionalno gledano, meni je to veoma teška odluka, ali treba gledati pozitivnu stranu, vjerujem da se sve u životu dešava sa razlogom. Oko dva mjeseca neću uzimati reket u ruke, posvetit ću se oporavku i obitelji.", rekao je nasmijani Đoković putem Facebook obraćanja javnosti, a nesporedno prije konferencije za medije u Beogradu, koja je u tijeku i možete je pratiti ovdje:
Nastavio je objašnjavati zašto je i kada donio ovu odluku: 
 
"Predaja četvrtfinala bila je znak da je vrijeme za odluku, koja je, bar za mene, radikalna. Imao sam sreće da u karijeri ne pauziram duže od mjesec, mjesec i pol. Stvarno sam izuzetno zahvalan što sam uspjevao održati optimalno stanje tijekom karijere. A zahvalan sam jer sam shvatio koliko je teško igračima koji se suočavaju sa ovakvim ozljedama, shvatio sam koliko sam bio blagoslovljen jer tako nešto nisam imao. Zahvalio bih se svom timu, obitelji, ljudima i prijateljima koji su svih ovih godina bili uz mene, naročito posljednjih nekoliko mjeseci. Radili smo sve, naravno, što je bilo u našoj moći da održavamo lakat u stanju u kome bih se mogao natjecati na najvišoj razini. Udarac kod kojeg me je ozljeda najviše ometala je servis i zato sam morao u igri praviti određene tehničke korekcije, kako bih sačuvao lakat. A to se odrazilo na igru, na rezultate i tako dalje..."

Pročitajte više