Đoković: Nisam mogao biti prijatelj s Federerom i Nadalom, ali želio bih biti

Foto: EPA

NAJBOLJI tenisač svih vremena Novak Đoković (36) trenutno odmara od naporne sezone koja je iza njega i priprema se za iduću u kojoj će pokušati nastaviti pisati povijest sporta. Osvajaču rekordna 24 Grand Slam naslova nedostaje još samo olimpijsko zlato do kojeg će probati doći u Parizu.

U intervju u emisiji 60 minutes na američkom CBS-u Srbin se osvrnuo na svoju karijeru, a dosta je govorio o odnosu s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom s kojima je godinama dijelio vrh svjetskog tenisa i imao rivalski odnos pun međusobnog poštovanja: 

"Volio bih da budemo prijatelji, zaista. Znam da se nismo baš slagali tijekom naših karijera izvan terena. I nismo prijatelji, jer, znate, mi smo rivali i teško je da kao suparnici budemo veoma bliski i dijelimo iste poglede o životu, da dijelimo detalje o našim životima i kako se osjećamo, jer to može biti iskorišteno protiv vas.

Smatram da je veliki respekt uvijek tu, bar s moje strane, prema njima. Tako da se nadam da jednog dana, kada se malo spuste zavjese, da ćemo moći sjesti i popričati. Bilo bi sjajno." Zatim se osvrnuo i na svoje rekorde po kojima je uvelike prestigao najveće rivale: "Volim pobjeđivati. Nema dileme oko toga. Rekordi me inspiriraju i motiviraju."

Pročitajte više