TENIS

Đoković o hrvatskom stručnjaku: Prihvatio me kao sina

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ pobjedama nad Laslom Đereom i Miomirom Kecmanovićem plasirao se u polufinale turnira Serbia Open koji se igra u Beogradu. Srpskog tenisača na turniru posjetio je i hrvatski trener Nikola Pilić, piše mondo.rs. "Šjor Niki je moj teniski otac, to sam često spominjao. Zadovoljstvo mi je vidjeti ga nakon nekoliko godina", rekao je Đoković.

Pilić je, izjavio je Đoković, u Beograd došao sa suprugom. "On se ne mijenja, ne stari već 20 godina. Ima 83 godine, a kaže da igra tri sata dnevno. On je riznica znanja kada je tenis u pitanju", nastavio je Đoković. Istaknuo je kako su mu Pilić i njegova supruga puno pomagali na početku teniske karijere, kada je bio kod njih u Njemačkoj.

"Prihvatili su me kao sina u akademiji u Münchenu, kada sam imao 12 godina. Moja je obitelj s njima jako bliska. Čim ih vidim, probude mi se ta sjećanja. Bile su to ključne godine u mojem razvoju, između 12. i 16. Mnogo sam naučio od njega", ispričao je Đoković.

"Puno je pomogao srpskome sportu"

Pilić je, također, bio dio stručnog tima Srbije kada je 2011. godine osvojila Davis cup. "Puno je pomogao srpskome sportu, s njim smo osvojili Davis Cup. Blizak je s tom pobjedničkom ekipom", izjavio je Đoković koji će sutra igrati protiv Karena Hačanova u polufinalu Serbian Opena.

Pročitajte više