Đoković o Modriću: Koliko je on velik, shvatit ćete tek kad završi karijeru

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOVAK ĐOKOVIĆ stigao je u utorak prvi put u Zadar u kojem će se ovog vikenda igrati drugi turnir u sklopu Adria Toura.

Đoković je u Zadar doveo ponajbolje svjetske tenisače koji će od petka do nedjelje na Višnjiku prirediti pravi teniski spektakl. Srpski tenisač gostovao je na Novoj TV na kojoj je priznao da nije znao da je Luka Modrić iz Zadra te da se nada da će jednog dana s njim moći provesti malo vremena u njegovu gradu.

"S Lukom sam se čuo početkom godine i pričali smo o nekim događajima koje bismo mogli zajedno organizirati. On je izuzetno dobar momak i jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Stvarno nisam znao da je iz Zadra i morat ću ga nazvati da mi nešto preporuči. Nadam se da ću jednom prilikom moći s njim provesti malo vremena u njegovu gradu", rekao je Đoković i nastavio:

"Luka je jedan od najvećih sportaša u povijesti ovih prostora. Osvojiti Zlatnu loptu u konkurenciji Messija i Ronalda i ostalih igrača u ovoj eri je nešto tako veliko što ćemo shvatiti tek nakon što završi karijeru. To su rezultati koji su vječni. To što je učinio s hrvatskom reprezentacijom, kako se odnosi prema nacionalnom dresu, zakucana pozicija u Real Madridu, najvećem klubu svijeta. To su stvari koje... Kada gledam njegove i svoje uspjehe, kao direktnog sudionika i još uvijek aktivnog, još ne možemo shvatiti veličinu toga", rekao je Novak.

Adria Tour organizirao je u vrijeme kad je teniska sezona zaustavljena zbog koronavirusa. Kad se nastavi, Đoković će i dalje biti prvi tenisač svijeta te s 33 godine ima priliku postati najveći u povijesti prestigne li Federerovih 20 grand slam titula.

"Ne krijem da želim postati najveći tenisač u povijesti. Moja ambicija, želja i cilj je da oborim te rekorde. Za najduži broj 1 na svijetu i po broju osvojenih grand slam turnira. To su dva teniska Mount Everesta u smislu uspjeha i dostignuća. Vidjet ćemo. Radim na tome. Nisam više u trećem desetljeću, ušao sam u četvrto, tako da u nekim sportskim mjerilima nisam više mlad i polako ulazim u posljednju trećinu svoje karijere. Ne razmišljam o kraju, ne razmišljam kada bi to moglo biti, ja se dobro osjećam i prije svega volim ovaj sport", rekao je Đoković koji nastavlja suradnju s trenerom Goranom Ivaniševićem.

"Goran je prije svega dugogodišnji prijatelj. Mi se poznajemo jako dugo, iako je on završio svoju igračku karijeru kada sam ja tek kretao. Naravno, on je bio jedan od mojih idola kada sam odrastao. On je bio apsolutni heroj svih tenisača u regiji i svi smo navijali za njega i pomno ga pratili. Imam jako dobar odnos s Goranom, prije svega ljudski i privatni. Meni je osobno to jako bitno i trudio sam se da imam takav odnos s ljudima tijekom cijelog svog života. Da prije svega budemo ljudi, da možemo živjeti i putovati zajedno i tek onda dolazi profesija. Jedno bez drugog ne može", zaključio je Đoković.

Pročitajte više