davis cup

Đoković: Okrutno...

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ dobio je sve svoje pojedinačne mečeva u ovogodišnjem izdanju Davis Cupa, ali nije uspio odvesti Srbiju do finala i drugog trofeja u povijesti. Đoković i društvo zaustavljeni su u polufinalu od Hrvatske.

"Kraj sezone... Ne žalim ni za jednim turnirom koji sam odigrao nakon kolovoza, ne žalim ni za čim u životu. Uvijek dajem sve od sebe. Danas jedna pobjeda nije bila dovoljna. Okrutno... Ovo je okrutno natjecanje. Dobili smo priliku proći grupnu fazu kao najbolja drugoplasirana momčad, a danas smo izgubili. To je sport", rekao je utučeni Đoković koji nije htio novinarima otkriti hoće li igrati na Australian Openu na kojem mogu igrati samo cijepljeni protiv koronavirusa.

Troicki: Htio sam igrače koji sjajno vraćaju servise

Srpski izbornik objasnio je odluku zbog koje ga mnogi kritiziraju. Uoči odlučujućeg meča parova odlučio je da će uz Đokovića igrati Filip Krajinović, a ne Nikola Ćaćić kao dosad.

"Ovo je najteži meč za pobijediti jer s druge strane je najbolji par svijeta. Ideja je bila da imamo dvojicu igrača koji sjajno vraćaju servise. Nažalost, Mektić i Pavić su bili spremni i odigrali su na najvišem nivou. Naše šanse su bile u mečevima pojedinačne konkurencije, morali smo pobijediti prvi meč."

Pročitajte više