ATP

Đoković: Osjetio sam zatezanje u laktu, nadam se da će sve biti u redu

Foto: Getty Images

NAJBOLJI tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Cincinnatiju. Slavio je protiv Francuza Lucasa Pouillea, a sada ga čeka meč protiv Danila Medvedeva. 

U pauzi između petog i šestog gema drugog seta, pri rezultatu 4:1, Novak je od masera zatražio da mu izmasira mišić iznad desnog lakta, ali nije tražio medicinski time-out.

Po završetku meča Novak je priznao da je osjetio nelagodu, ali je rekao i da se nada da nije ništa ozbiljno i da će sve biti u redu.

"Osjetio sam zatezanje, posebno prilikom servisa, ali uspio sam završiti meč, što je odlično. Bol je i dalje tu, nadam se da ga neće biti sutra", izjavio je Đoković u intervjuu na terenu.

Kada je riječ o meču protiv Medvedeva, Novak je svjestan što ga čeka. Protiv Rusa ima pozitivan omjer u pobjedama od 3:1, ali je izgubio posljednji meč u Monte Carlu.

"Igrao je finala u Washingtonu i Montrealu, ovdje nije ispustio ni set. Kada tako nanižete pobjede, raste vam samopouzdanje. Ne griješi puno, odlično se kreće i ima jak servis, bit će to svakako velik izazov za mene", priznao je Đoković. 

Pročitajte više