Đoković: Otvoren sam za sve vrste zabave

IAKO ne igra u pojedinačnom dijelu turnira, Novak Đoković je najveća zvijezda u umaškom Stella Marisu. To se vidjelo i po poptuno punom šatoru za press konferencije ispred kojeg je ostalo još nekoliko televizija čekajući izjavu vrlo popularnog srpskog tenisača. U Hrvatskoj je zapravo na odmoru, a vrijeme krati igranjem parova sa svojim mlađim bratom Markom.

"Jako mi je drago jer sam u Umagu. Volim doći ovdje, to je već tradicija, dolazim sa cijelom obitelji. Organizacija je sjajna i zato je posebno zadovoljstvo biti u Hrvatskoj", rekao je Đoković i dodao da je namjeravao igrati i singl, no da se stvari u ovom trenutku nisu poklopile.

"Da htio sam igrati, no u ovom trenutku mi to ne bi najbolje odgovaralo jer se pripremam za američku turneju. Jednostavno mi se nije uklapalo u raspored."

"Čilić će vrlo brzo biti top pet"

I do njega je stigla informacija da će se Umag od sljedeće godine igrati na betonu.

"Razgovarao sam s gospodinom Rasbergerom i on mi je rekao kako je pričao s nekoliko igrača oko toga. Jasno mi je da se ovdje tradicionalno igra na zemlji već 20 godina, ali smatram da bi to bila odlična stvar za turnir. Sezona na betonu je preblizu i ako bi se turnir održavao na betonu, vjerujem da bi više najboljih tenisača odlučilo doći u Umag. Ako želite top igrače, mislim da bi to bilo odlično."

O hrvatskim tenisačima priča u superlativima, a posebno je nahvalio Marina Čilića. Prema njegovom viđenju, Međugorac će vrlo brzo biti jedan od najboljih pet tenisača svijeta.

"Čilića u sljedeće dvije ili tri godine vidim u top pet na svijetu. Sada je već napravio veliki iskorak u igri i pomak na ATP ljestvici. Ima sve elemente da bi bio jedan od najboljih. Na touru je jedan od najneugodnijih igrača. Ima vrlo jak servis kao i svi Hrvati u povijesti tenisa, a osim toga se odlično kreće za svoju visinu. Ima strašnu koordinaciju."

Tenis je bez konkurencije trenutačno najpopularniji sport u Srbiji, no rezultati Davis cup reprezentacije za sada izostaju.

"Davis cup je vrlo specifično natjecanje, jedino u tenisu gdje predstavljaš svoju zemlju. 90 posto igrača voli igrati za reprezentaciju, a isto je i kod mene. U posljednjih pet godina odigrao sam sve mečeve u Davis cupu. Imamo odličnu momčad i možemo se suprotstaviti svakome na svijetu. Prošle dvije sezone nismo imali sreće sa ždrijebom. Naletjeli smo na Španjolsku i Rusiju koje su u tom trenutku bile prejake."

"Nikad se ne zna"

Na pitanje o "raperskoj" suradnji s Ivom Karlovićem, toplo se nasmijao. Sve opcije su, kaže Đoković, otvorene.

"Čuo sam da se o tome priča, mi smo se zapravo zezali na taj račun. Znam da je Ivo veliki zaljubljenik u tu vrstu glazbe i da je on sam napravio nekoliko pjesama. Karlović je vrlo duhovit dečko i moj veliki prijatelj. Tko zna, ja sam otvoren za sve vrste zabave. Možda jednom nešto napravimo skupa."

Pročitajte više