Đoković otvorio dušu: "Promijenio sam se kao ljudsko biće"

Foto: Twitter

NOVAK Đoković nije na najbolji način započeo novu tenisku sezonu, no nada se da će u Indian Wellsu, turniru koji je osvojio pet puta, stvari napokon krenuti na bolje. Nakon osvajanja Roland Garrosa prošle godine Nole je senzacionalno izgubio od Querreya u Wimbledonu, izgubio finale US Opena i na kraju godine prepustio prvo mjesto Andyju Murrayu.

"Nisam bio svoj u tim mečevima. Jednostavno nisam bio pristuan. No, sad su stvari puno bolje", rekao je Novak Đoković, koji je u 1. kolu slobodan, a u 2. čeka pobjednika susreta Edmunda i Eliasa.

"Ne žalim za ničime u životu. Možda sam trebao uzeti veću pauzu nakon Roland Garrosa da napunim baterije. No, nisam. Nastavio sam dalje i nije mi žao jer sam puno iz toga naučio. U biti, druga polovica 2016. je, iako rezultatski loša, bila odlična. Promijenio sam se kao igrač i kao ljudsko biće i to mi je koristilo. Sad sam u puno boljem stanju", rekao je srpski tenisač.

Iako je u finalu Dohe pobijedio Murraya, Đoković je u Melbourneu senzacionalno izgubio od Denisa Istomina, a u Acapulcu ga je pobijedio Nick Kyrgios.

"Puno bolje se osjećam nego prije par tjedana, da ne govorim mjeseci. Postao sam drukčiji igrač. Svježiji sam, imam više samopouzdanja i jedva čekam sljedeće mečeve. Morao sam se jednostavno ponovno motivirati", rekao je Đoković koji već duže surađuje s jednim španjolskim duhovnim iscjeliteljem.

Iako tvrdi da on ne utječe previše na njega, ljudi bliski Đokoviću smatraju da Pepe Imaz ima itekako važnu ulogu u Novakovoj karijeri. Zbog njega je, navodno, i Boris Becker raskinuo suradnju sa Srbinom.

"Da nemam više gladi za pobjedama i titulama, ne bih sad ovdje s vama pričao. Da danas prekinem karijeru i kažem da je dosta, nitko mi ne bi mogao ništa reći. No, želja za uspjesima je veća nego ikada i dok god je ima ja ću igrati tenis", zaključio je Đoković kojemu su organizatori Indian Wellsa posvetili veliki mural u teniskom kompleksu.

Pročitajte više