Đoković pobijedio Dimitrova i plasirao se u osminu finala Australian Opena

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ pobijedio je bez izgubljenog seta 27. nositelja Grigora Dimitrova u meču 3. kola Australian Opena i plasirao se u osminu finala Grand Slam turnira čiji je rekorder s devet osvojenih titula. Igrat će protiv domaćeg predstavnika i 22. nositelja Alexa de Minaura. Đoković je bugarskog tenisača svladao 7:6 (7), 6:3, 6:4 u meču duljem od tri sata, u kojem je morao tražiti i liječničku pomoć.

Srpski tenisač, postavljen za 4. nositelja turnira u Melbourneu, stigao je u ovom meču do desete pobjede u 11. ogledu s Dimitrovom. Do jedine pobjede u tim srazovima Dimitrov je stigao na zemljanoj podlozi u Madridu prije deset godina. Ogled Đokovića i De Minaura bit će njihov prvi međusobni. 

Problemi sa zadnjom ložom

Favorizirani Đoković je već u prvom gemu meča stigao do breaka protiv današnjeg suparnika i tu prednost držao do trenutka kad je servirao za osvajanje seta. Nakon što je propustio tri break-lopte kod 5:3, izgubio je i svoj servis u sljedećem gemu. U tie-breaku je imao prednost 5:2, potom morao spašavati set-loptu Dimitrova kod 7:6, a onda sve okrenuo i stekao prednost pred drugi set.

Zbog bolova u zadnjoj loži Đoković je morao između setova zatražiti liječničku pomoć, a ključnim se za prednost od dva seta razlike pokazao šesti gem u kojem je iskoristio šansu, poveo 4:2 i mirno priveo meč u završnicu.

Treći set je Đoković otvorio uz dva vezana breaka i poveo 3:0 u seriji gemova u kojima igrači na početnom udarcu nisu mogli zadržati tu prednost. Četiri gema zaredom bili su breakovi, sve do trenutka kad je Dimitrov odservirao za 4:3. U tim trenucima bio je u zaostatku za jedan gem i Đoković je to iskoristio za pobjedu.

 

Pročitajte više