Đoković pričao o igraču Reala kojem se divi: Nisam stručnjak, ali on ima crte prvaka

Foto: Profimedia/EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ jučer je u Madridu primio nagradu Laureus, takozvani sportski Oscar koji se dodjeljuje najboljem sportašu i sportašici svijeta. Srpski tenisač peti je put proglašen najboljim, a na ceremoniji na kojoj mu je uručena nagrada družio se i s Judeom Bellinghamom. Engleskom veznjaku Reala pripala je nagrada za sportaša koji je napravio najveći iskorak.

Najbolji tenisač svijeta, za mnoge i najbolji svih vremena, pohvalno je govorio o 20-godišnjem Bellinghamu nakon što je zatražen za komentar njegove igre. Bellingham je, podsjetimo, pred početak sezone stigao u Real iz Borussije Dortmund i vrlo brzo se prometnuo u jednog od ključnih igrača momčadi. Sa 17 golova iz 25 utakmica vodeći je strijelac momčadi u La Ligi, a ukupno je u 36 utakmica za klub postigao 21 pogodak i podijelio 10 asistencija.

Bio na El Clasicu

Zadnji koji je zabio bio je pobjednički za Real u El Clasicu. Bellingham je u sudačkoj nadoknadi pogodio za 3:2 protiv Barcelone na utakmici koju je Đoković pratio sa Santiago Bernabeua.

"Upoznao sam ga i čestitao sam mu na golu i nevjerojatnim postignućima. Nisam nogometni stručnjak, ali kad vidim njegove geste, vidim kakav mu je mentalitet, vidi se da je ozbiljan, predan i strpljiv. Tek mu je 20 godina, ali on već ima crte šampiona. Djeluje skromno i kao dobra osoba", rekao je Đoković o Bellinghamu.

Pročitajte više