Đoković prvi polufinalist rimskog Mastersa

BRANITELJ naslova pobjednika na ATP Masters 1000 turniru u Rimu, Srbin Novak Đoković, nastavlja s impresivnim igrama i rezultatima i na ovogodišnjem izdanju.

Đoković je u četvrtfinalu pobijedio petog tenisača svijeta, Argentinca Juana Martina del Potra 6:3, 6:4 nakon jednog sata i 36 minuta igre, te je stigao i do treće pobjede na ovogodišnjem izdanju rimskog Mastersa bez izgubljenog seta.

Odigrao je treći tenisač svijeta još jedan vrlo kvalitetan meč sa čvrstim izmjenama i malim brojem pogrešaka. Znatno je bolje igrao na drugi servis (65 posto) od Del Potra (42 posto), te je u najvažnijim trenucima meča jednostavno imao bolja rješenja.

Đoković je već u drugom gemu meča stigao do breaka, nakon čega je izgubio jedini svoj servis u meču. Novi break otvorio mu je vrata prvog seta. U drugom setu je Del Potro pri vodstvu 2:1 stigao do dvije break lopte, ali nije ih iskoristio, za razliku od Đokovića koji je napravio break u petom gemu i zadržao tu prednost do kraja vrlo kvalitetnog dvoboja.

Del Potro tako niti u trećem meču protiv Đokovića nije uspio osvojiti niti set.

Đoković će za finale igrati protiv pobjednika meča između Švicarca Rogera Federera i njemačkog kvalifikanta rodom iz Moskve Mische Zvereva. U gornjem dijelu ždrijeba su polufinalisti Španjolci Rafael Nadal i Fernando Verdasco, odnosno Čileanac Fernando Gonzalez i Argentinac Juan Monaco, koji je u glavni turnir stigao iz kvalifikacija, a u osmini finala je svladao Marina Čilića. 

ATP Rim, četvrtfinale:

Đoković (3) - Del Potro (5) 6:3, 6:4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više