Đoković torpedirao Nadala

IZNENAĐENJE, da, ali senzacija ne. Još je prije desetak dana u finalu Indian Wellsa, kada je Nadal dobio međusobni dvoboj, mirisalo da je moglo biti i drugačije. I nije se dugo čekalo da se ovakve procjene potvrde.

Poraz Nadala 3:6 i 4:6 došao je samo 24 sata nakon šoka što ga je priredio Canas, izbacivši branitelja naslova i prvog igrača svijeta Rogera Federera.

"Teniski svijet nismo samo Federer i ja, tu je još mnogo dobrih igrača" - rekao je Nadal nakon meča sa Đokovicem. "Igrao je odlično, trčao sa kraja na kraj terena i sve stizao, ali sam mu i ja malo pomogao pogreškama."

"Naravno da je ovo moja pobjeda karijere, jer je Nadal najbolji igrač kojeg sam ikada savladao" - rekao je srpski tenisač nakon meča.

Đoković je djelovao vrlo sigurno i samouvjereno do trenutka kada je servirao za meč. Ruka se zatresla kada suočio se sa tri break lopte, no, našao je način da ispliva. Meč je zaključio as-servisom. U polufinalu će igrati protiv Andy Murraya, kojeg je pobijedio u polufinalu Indian Wellsa .

Polufinale je cilj i našeg Ivana Ljubičića koji večeras igra protiv Ignacia Chele. Da podsjetimo još jednom, dosadašnji skor od 5-0 za Ivana, jasno ukazuje na to da je naš najbolji tenisač veliki favorit. Drugo četvrtfinale igraju Robredo i Canas.

M.J.,V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više