Đoković u strogoj tajnosti došao u BiH kod Semira Osmanagića

Foto: Instagram

NOVAK ĐOKOVIĆ je u strogoj tajnosti u petak doputovao u Sarajevo odakle je odmah otišao u Visoko, javlja Dnevni avaz.

Iako je pokušao da se za njegov dolazak ovaj put ne dozna, mediji u BiH ipak su doznali da je Đoković stigao. Prvi tenisač svijeta navodno se želio odmoriti nakon šokantnog poraza od Daniila Medvedeva u finalu US Opena, na kojem je propustio osvojiti rekordni 21. Grand Slam, te je otišao kod Semira Osmanagića, kontroverznog antropologa koji tvrdi da u Visokom postoje piramide. S tom idejom je osnovao je i zakladu Arheološki park: Bosanska piramida sunca, a Đokoviću ovo nije prvi put da ga je posjetio.

Đoković je sa svojom ekipom došao u Visoko, gdje je bio na večeri, a u restoranu je snimio fotografiju s Osmanagićem, koju je on objavio na Instagramu.

"Iz Visokog su Novak Đoković i Semir Osmanagić poslali poruke ljubavi Novakovoj supruzi Jeleni koja ovaj put nije mogla doći BiH. Fotografija je napravljena u visočkom restoranu No. 1 gdje su Sabina i Semir bili domaćini Novakovoj ekipi nakon posjete kompleksu Ravne", stoji u objavi.

Đokoviću je ovo četvrti put da je došao posjetiti navodne piramide, a posljednji put je u Visokom bio u svibnju, kad ga je Osmanagić vodio kroz tunele za koje Osmanagić tvrdi da čovjek u njima nije bio 5000 godina. U jednom trenutku se iza njih počelo urušavati.

"Osjetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida također, emitirali neku vrstu vibracije od kojih se moglo opustiti i fizički i misaono, u tom kontekstu da je čovjek od piramide imao neku vrstu vibracije i rezonance koja je mogla za jako kratko vrijeme osloboditi čovjeka potpuno od bilo kakvih tjeskoba, psihičkih i fizičkih. Dok si pričao, iza mene se obrušilo nekoliko kamena, shvatio sam to kao skidanje slojeva, osjetio sam da su se ljudi kroz meditaciju u tunelima mogli puno brže povezati s tim svemirskim dimenzijama i silama koje su im služile za puno toga", rekao je tom prilikom Đoković.

Pročitajte više