Đoković u suzama o susretu s izbjeglicama: "Rat mi je slomio srce, nikad mi nije bilo teže"

Screenshot (Youtube)

NOVAK ĐOKOVIĆ rasplakao se gostujući u jednom američkom podcastu. Pričao je o emotivnom susretu s izbjeglicama koji su bježeći iz Sirije prolazili kroz Beograd.
 
"Stotine tisuća izbjeglica prošlo je kroz Srbiju na putu prema Njemačkoj i Austriji. Izgubili su svoje obitelji, kuću, dom i tražili krov nad glavom. Išao sam posjetiti jednu od tih lokacija u Beogradu, u pitanju je bio jedan hotel. Pretpostavljao sam što me čeka, ali čim sam ušao osjetio sam jake emocije. Bol, nesigurnost, tugu", rekao je Đoković.
 
"Otišao sam u dio gdje su bila djeca i počeli smo se igrati. Došla je majka djevojčice s kojom sam se igrao i rekla joj 'vrijeme je da krenemo'. Pomislio sam 'kamo će krenuti'. Oprostite, čak me i danas to pogađa. Ne znam kamo su otišli. Bilo je teško vidjeti mamu kako vodi nju i dječaka od šest-sedam godina. Idu bez ičega, pješke, nekamo. Mislim da u životu nisam toliko plakao.
 
Prisjetio se i rata na prostoru u bivšoj Jugoslaviji krajem prošlog stoljeća. Njemu je najgore bilo dok je odrađivao treninge tijekom NATO-vog bombardiranja Srbije.
 
"To su stvari koje vam slome srce, ali to je ono što napravi rat. Bilo mi je teško, ali sam u isto vrijeme bio zahvalan jer sam kroz sve to prošao tijekom rata u devedesetim godinama. Sve me to učinilo osjećajnim i više povezanim s ljudima. Shvaćam da sve što imam mogu izgubiti ako ne uživam u tome. Sve me to ostavlja čvrsto na zemlji."
 

 
Proveo je 78 noći zaredom 1999. godine u skloništu.
 
"Odrastao sam u teškim uvjetima - sankcije, rat, bombardiranje, kriza... Propustio sam veliki broj turnira, ali sve to me je ojačalo", prisjetio se ranije Đoković koji se tenisu nakon ozljede vraća početkom sljedeće godine.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Novaka Đokovića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Novak Đoković

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više