ATP

Đoković je nakon poraza od Karaceva rekao da se nije osjećao dobro tijekom meča

Foto: EPA

NAJBOLJI tenisač svijeta Srbin Novak Đoković nije se uspio probiti do finala domaćeg ATP turnira Srbija Open u Beogradu jer ga je u subotnjem polufinalu dugom gotovo tri i pol sata Rus Aslan Karacev svladao 7:5, 4:6, 6:4.

Komentirajući ishod meča Đoković je rekao da je imao zdravstvenih problema.

''Čestitam Karacevu, odigrao je hrabro. Svaka mu čast, zaslužio je pobjedu. Bilo je uspona i padova u mojoj igri, imao sam i zdravstvenih problema posljednja dva dana, ali to ne umanjuje njegove zasluge. Vjerojatno se neću sjećati svih antologijskih poena s ovog meča jer sam izgubio. Nisam zadovoljan kako sam igrao, ali jesam borbom. Bio sam blizu, ali on je svaki put odigrao fenomenalno i hrabro i isplatilo mu se'', rekao je Đoković i potom detaljnije objasnio planove:

Želi naslov na Roland Garrosu

"U nekim trenucima mi je nedostajala i sreća. Vjerojatno, kada bih analizirao cijeli meč, sve bi se svelo na jedan ili dva udarca na ovom visokom nivou. To je sport, nekad sreća bude na vašoj strani, nekad ne. Ponavljam, Karacev je odigrao hrabro kad je trebalo. Roland Garros mi je krajnji cilj na ovoj podlozi i nadam se da ću odigrati najbolje kad bude najbitnije. Želio bih nastupati u Beogradu i na sljedećem turniru, koji se igra u svibnju, ali nisam siguran još hoću li igrati. Potrudit ću se.''

Potom je dodao da je ovo razočaravajući ishod tjedna na za njega domaćem turniru i detaljnije progovorio o problemima s kojima se nosio i planovima.

"To je neuobičajeno za mene, uglavnom sam potpuno spreman, a u trećem setu sam imao vrtoglavicu.''

''Ne mogu planirati unaprijed na kojim turnirima ću igrati, mislim samo na Grand Slam turnire, vidjet ćemo kako će biti. Usredotočen sam na Roland Garros na kojem ću morati igrati bolje želim li ostvariti dobar rezultat'', zaključio je Đoković.

Pročitajte više