NOVAK ĐOKOVIĆ

Đokoviću je ulazak u Australiju zabranjen na tri godine

Foto: Profimedia

JEDANAEST dana duga drama oko ulaska Novaka Đokovića u Australiju okončana je jednoglasnom odlukom tamošnjeg Saveznog suda kojom je najboljem tenisaču svijeta naređeno da napusti zemlju. Nakon što je deportiran, doznalo se i da sljedeće tri godine nema pravo ulaska u Australiju, potvrdila je ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews.

Andrews je ovo potvrdila gostujući u jutarnjem programu jedne australske televizije, a kasnije je taj razgovor i sama podijelila na Twitteru. Navedeno znači da Đoković ne može u Australiji i na Australian Open, Grand Slam turnir koji je osvojio devet puta, do 2025. godine. Ima pravo na podnošenje žalbe na tu odluku.

Ima pravo na žalbu

Na pitanje voditelja može li se Đoković ikad više vratiti, Andres je odgovorila da za Đokovića "vrijedi zabrana ulaska u zemlju na tri godine", ali i da se ta kazna može razmatrati, no da se "u ovom trenutku o tome može pričati samo hipotetski".

Bude li kazna zabrane ulaska ostala na snazi, to bi trebalo značiti da Đoković svoj sljedeći Australian Open može igrati tek kao 37-godišnjak. Bude li to i sam želio i bude li u toj dobi i dalje profesionalni tenisač.

Pročitajte više