HNL

Do jučer je trenirao s Mbappeom i Neymarom, a sad će igrati za Istru 1961

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ZVUČI gotovo nevjerojatno, ali je potpuno istinito. Nogometaš francuskog Paris Saint-Germaina Kevin Rimane potpisao je za Istru 1961.

27-godišnji stoper iz B momčadi PSG-a, koji je još 6. siječnja igrao za prvu momčad francuskog prvaka u tamošnjem Kupu, te donedavno dijelio svlačionicu s Neymarom i Mbappeom, do kraja sezone igrat će u HNL-u.

Rimane je bio polaznik omladinske škole PSG-a, a od 2011. do 2014. igrao je za US Boulogne. Uglavnom je nastupao za drugu momčad PSG-a koja se trenutno natječe u četvrtom razredu francuskog nogometa, a ove sezone za prvu momčad PSG-a upisao je tri nastupa.

S PSG-om je osvojio dvije titule prvaka Francuske, kao i Superkup ove sezone u kojem su u finalu svladali Monaco u utakmici koji je odigrao svih 90 minuta.

Za reprezentaciju Francuske Gijane je odigrao 20 utakmica pritom postigavši jedan zgoditak.

Ovim potezom vlasnici hrvatskog fenjeraša, grupacija Baskonia-Alaves, pokazala je moć. Otkad je Istra 1961 postala druga momčad baskijske grupacije koja je izašla iz francuskog drugoligaša Sochauxa, stvari su se u pulskom prvoligašu počele mijenjati čemu svjedoči i ovaj transfer.

Puljani će se u proljetnom dijelu sezone u Prvoj HNL boriti za opstanak, a u tome će im svakako dobro doći igrač koji je do jučer trenirao s Neymarom i Mbappeom. Zanimljiv je i podatak da je Rimane prvi rođak Florenta Maloude, nekadašnje zvijezde Chelseaja i Lyona.

Rimane je u Istru 1961 došao do ljeta s mogućnošću produljenja ugovora na dodatnih godinu dana. Pulski prvoligaš bit će mu tako poligon za odlazak u Deportivo Alaves. U suprotnom ne bi napuštao Park prinčeva da nije nezadovoljan manjkom minutaže.

Osim njega, na Aldo Drosini je potpisao i 25-godišnji desni bek Maicon da Silva. Brazilac koji stiže iz talijanskog drugoligaša Livorna, a u karijeri je igrao i za Regginu i Pontedaru te brazilske klubove Boavista, Sport Recife, Gremio i Juventude. Dodajmo da je trener Žuto-zelenih Kruno Rendulić još ranije dobio pojačanja u krilu N'Kololu i napadaču Saviju.

Također, tu je i argentinski napadač Ramon Mierez koji se vratio u Pulu usprkos želji za odlaskom, a nakon što tijekom prijelaznog roka nije uspio pronaći novi klub.

Pročitajte više