Dobili smo polufinaliste PGL Open turnira u Bukureštu

Foto: Valve/PGL Open

U četvrtak 19. listopada počeo je drugi Dota 2 Minor nove sezone, PGL Open u Bukureštu. Kako su direktnu pozivnicu za turnir dobili Evil Geniueses i LGD Gaming, prvi je ovo turnir nakon više od dva mjeseca na kojem nećemo gledati najbolji tim na svijetu, Team Liquid. To je ujedno i odlična prilika za druge timove da zarade ponešto novca, ali i vrijede Circuit bodove koji će voditi na The International.

>>PGL OPEN U BUKUREŠTU Drugi Dota 2 Minor sezone bez najboljeg tima na svijetu

Na  turniru se natječe osam timova, od čega su dva dobila direktnu pozivnicu, a preostalih šest se kvalificiralo kroz regionalne kvalifikacije. Timovi su podijeljeni u dvije grupe a danas su se odigrali i prvi eliminacijski mečevi nakon čega su na turniru ostala samo četiri tima.
 
Nažalost velikog broja fanova, Na'Vi i Team Secret već su ispali s turnira, a pridružili su im se i kineski VGJ.Thunder te Infamous. LGD Gaming i Immortals osigurali su prva dva mjesta u skupini A koja vode u polufinale, a u skupini B to su učinili Mineski i Evil Geniuses. 
 
Tako će prvi polufinalni par biti LGD Gaming i Evil Geniuses, koji će snage odmjeriti u nedjelju 22. listopada oko 10:00, a poslije njih igrat će Mineski i Immortals. Veliko finale trebalo bi početi nešto prije 18:00. 
 
Prvi je ovo turnir na kojem igra povratnik u tim Evil Geniuses, legendarni Clinton "Fear" Loomis. No, čini se kako jedna od najboljih američkih ekipa još nije na potrebnoj radnoj temperaturi što pokazuje poraz od tima Mineski od 2:0. Mineski koji je prije manje od tjedan dana izgubio finale StarLadder i-League turnira, prvog Minora sezone, od Team Liquida i dalje izgleda odlično i pokazao je najviše od svih timova na turniru. 
 
Iako je VGJ.Thunder ispao, na turniru je ostao još jedan kineski predstavnik, a radi se o LGD Gamingu. Nakon što su na prošlom turniru kineske ekipe otišle kući bez pobjede, LGD Gaming pokazuje kako tu regiju nikada ne treba otpisati. 
 
Immortals također igra vrlo dobro, ali ekipa podosta ovisi o tome kako će se timovi prilagoditi na njihovu agresiju i izgleda kako nekako uvijek ispadnu u ovoj fazi natjecanja. Međutim, uspiju li u draftu nadmudriti Mineski, mogli bi upisati pobjedu. Bez obzira na sve, nova organizacija na sceni dodatno ja ojačala konkurenciju u Americi i već su se plasirali na idući Minor, onaj u Splitu.
 
Predviđanja pobjednika uvijek su nezahvalna na početku nove sezone, ali po svemu dosad prikazanom u finalu bi se sutra trebali naći Mineski i LGD Gaming.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više