Dobio Del Potra 6:0, 6:1 natjeravši ga u plač

MASSIMO OCERA ime je 27-godišnjega malopoznatog talijanskog tenisača, koji je za Gazzettu dello Sport otkrio koliko je težak poraz nanio pobjedniku US Opena prije četiri godine.

"Nakon meča plakao je u svlačionici!",  otkrio je danas 380. tenisač ATP ljestvice o argentinskom tenisaču Juanu Martinu del Potru, za tjedan dana 21-godišnjaku koji je osvojio posljednji Grand Slam turnir sezone pobijedivši Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Događaj datira s početaka seniorske karijere sjajnog Argentinca. Kao 16-godišnjaka Talijan ga je na Challengeru u talijanskom Bassanu (zemlja) porazio 6:0, 6:1 u polufinalu.

"Svaki moj udarac u tom meču bio je winner. Praktički niti jednom nisam pogriješio. Kad smo napustili teren, čuo sam njegovo ridanje iz svlačionice",  ispričao je Ocera dodavši:

"Iskreno, nisam tada mogao pomisliti da sam pomeo s terena budućeg šampiona. Vidim da sam pogriješio",  zaključio je Ocera, koji je 2006. godine nakratko uspio ući u Top 100 najboljih svjetskih tenisača. Del Potro je danas peti tenisač svijeta.

Pročitajte više