Dobra vijest za Medveščak - u petak se vraća Kristan

DOBRA vijest za sve navijače Medveščaka - vraća se Robert Kristan. Nakon svih problema koje su Medvjedi ove sezone imali s vratarima, miljenik navijača će ponovo među vratnice. Lix će svoju prvu utakmicu ove sezone odigrati već u petak na gostovanju kod Graza.

"Došlo je vrijeme. Želio sam što prije početi s utakmicama s obzirom na situaciju koja nas je snašla s golmanima. Veselim se povratku. Već mi je postalo monotono, samo treninzi. Na ledu se osjećam odlično i jedva čekam Graz. Spreman sam i psihički i fizički. Naravno, nije to još top forma, ali je dovoljna da obranim dobro i da uzmemo pobjedu. A kako će biti, vidjet ćemo u petak", rekao je Kristan za službenu stranicu Medveščaka.

Medveščak u posljednjih šest utakmica ima šest poraza uključujući i oduzetu pobjedu protiv KAC-a.

"Svaki poraz ti nešto uzme, a nešto da. Naravno, svi želimo pobijediti u svakoj utakmici, ali netko ipak mora izgubiti. Samo, ovisi o tome kako ti to kontroliraš. Ako izgubiš osam za redom, pa tri pobijediš i još ako momčadi koje su ti bodovno blizu isto izgube, nemaš razloga za brigu. Ali ako ne izgube, onda ih stalno loviš cijelu sezonu. Stoga, najbolje je uvijek biti negdje na zlatnoj sredini. Tada imaš šansu osigurati playoff. Nisu bitni ovi porazi jer ako pobijedimo tri, četiri za redom, već smo tamo. Samo moramo nastaviti utakmicu po utakmicu i sve će biti dobro. Budući da je od ove sezone novi sustav natjecanja, ako ti i ne ide dobro tijekom sezone, imaš još uvijek jedan joker da se izvučeš i da napraviš rezultat koji će svi dugo pamtiti."

Osjeća li Kristan pritisak uoči utakmice u petak?

"Lagao bih kada bih rekao da ne osjećam pritisak. Svaki sportaš bi ga osjećao nakon šest poraza. Ali, to je sport. Mala psihološka prednost bit će mi što igramo vani, a i znam da će me igrači podržati. Teško je sve zadovoljiti. Pogotovo naše navijače. Oni znaju kakav sam golman, koje kvalitete imam i što mogu napraviti na golu. Tako da znam što se od mene očekuje. To ću sve i napraviti, ali čuda na golu će još malo pričekati. Najbitnije je da uzmemo dva boda. Imamo dosta vremena do petka. Igrači su psihički spremni i tamo idemo kao da se ništa nije dogodilo odigrati 60 minuta koncentrirano i disciplinirano. Svi znamo kakva je Graz momčad i što moramo napraviti. Samo to sve moramo staviti na led i mislim da će na kraju biti pozitivan rezultat."

Kakvom mu se čini momčad Medveščaka ove sezone?

"To su dvije priče. Drukčije gledaš i doživiš momčad kada igraš, i kada je gledaš s tribine. Neke su mi se utakmice činile jako dobrima. Bio sam iznenađen kako braniči puno pomažu golmanu, ali i kako se napadači također vraćaju nazad i igraju u obrani. Kada svih pet igrača radi na ledu, manje je šuteva, a i suparničkim igračima je teže doći do otvorene šanse i da praktički pitaju golmana ''gdje hoćeš gol?''. Nismo odigrali toliko loših utakmica. Bilo je možda malih oscilacija, ali to je sve zbog situacije s vratarima. I još onaj susret s Klagenfurtom pa ti dođe Znojmo i poraz 8:2. No, tih 8:2 nije realna slika momčadi jer smo kvalitetniji, nego što prikazuje taj rezultat. Ma samo se trebamo riješiti tih oscilacija i bit ćemo jako uspješni u svakoj utakmici. Možemo to napraviti i napravit ćemo.

Što je s ostalim ekipama iz lige?

" Linz mi se čini mrvicu bolji od prošle sezone, kao i Klagenfurt. Nisam ni s Olimpijom iznenađen. Zadržali su neke igrače i imaju pozitivnu energiju u momčadi. Nisu ni prošle bili loši, ali ove im je možda prevaga golman, a imaju i dobre mlade igrače. Beč možda po rezultatima nije jak, no ne bojim se za njih. Oni će sigurno proigrati u studenom i prosincu. Tada će biti jako teški protivnici. Za Salzburg ne moramo ni pričati. Villach je pao u neku krizu, ali to ništa ne znači jer svaka utakmica je priča za sebe i svatko može iznenaditi. Pogledajte samo Znojmo koji je jako neugodan suparnik, naročito doma."

Pročitajte više