Dodig poludio na glavnog suca: Hoćeš li da ti se poserem na teren?

IVAN DODIG oprostio se od ATP turnira u Münchenu porazom u četvrtfinalu 6:4, 4:6, 6:3 od Dominica Thiema, ali rezultat je ostao u sjeni Dodigove rasprave s glavnim sucem Damianom Steinerom.

Sve je krenulo pri početku trećeg seta, Thiem je imao prednost 1:0 i 30:30 na Dodigovom servisu i promašio retern. Pozvao je suca da provjeri trag koji je ostavio drugi servis, ali tek sa zakašnjenjem od deset sekundi. Dodig je tad povisio glas i krenuo prema sucu rekavši kako se poen ne bi smio ponavljati, no Steiner je presudio da je Ivanov servis ipak bio u autu.

"Poen je moj, nije me briga jeli servis bio vani, poen je gotov, ne možeš to raditi," bjesnio je Ivan Dodig.

Trenutak u kojem je Dodig poludio počinje od 8:20 minute.



Sudac nije reagirao na njegove primjedbe pa je Dodig pozvao supervizora Garryja Armstronga, ali ni on nije promijenio odluku glavnog suca. Thiem je osvojio taj gem, oduzeo servis našem tenisaču, te poveo 2:0.

"Sram te bilo"

Dodig je zaradio opomenu, a sucu doviknuo "Sram te bilo". Potom je sjeo na klupu i zatražio pauzu za WC iako je do iduće izmjene strana morao odigrati još jedan gem.

"Želiš da ti se poserem po terenu," upitao je bijesni Dodig, a sudac mu je odgovorio:

"Ne, ali moramo nastaviti s igrom, možeš ići uoči svog idućeg servisa."

Supervizor Armstrong potom je ponovno morao na teren, a sudac Steiner ga je dočekao riječima "On bi na WC, a mora se odigrati još gem", a Armstrong je izmislio "Emergency toilet break" ili "izvanrednu pauzu za WC", koja u ATP-jevim pravilima ne postoji, i uvidjevši da daljnja rasprava s Dodigom nema smisla, pustio ga je na WC. Po povratku Ivan nije imao dovoljno koncentracije za preokret i Thiem se plasirao u polufinale.

Pročitajte više