Dodig sjajno otvorio Indoors pobjedom protiv neugodnog Kazahstanca Koroleva

IVAN DODIG sjajno je započeo nastup na ovogodišnjem Zagreb Indoorsu. Mladi hrvatski tenisač u prvom je kolu svladao Kazahstanca Evgenija Koroleva sa 7:6 i 6:4.

> Mirna Jukić i Juergen Melzer na "Indoors romansi"


Dodig je na turnir došao na račun pozivnice koju je dobio od ogranizatora jer mu trenutačni renking, odnosno 153. mjesto nije bilo dostatno za plasman u glavni dio ždrijeba.


Nakon što je prvi set riješio u 13. igri,  Dodig je odlično krenuo i u drugu dionicu. Odmah je na početku stigao do breaka i 2:0. No 50. tenisač svijeta se vraća s dva uzastopna gema, ali ubrzo opet gubi svoj servis. Na kraju je Dodig uspio riješiti i drugi set sa 6:4. U sljedećem ga kolu čeka  ukrajinski tenisač Illyja Marčenko.

Podsjećamo, Dodig je prošle godine na Indoorsu ostvario rezultat karijere. Nakon što je prošao kvalifikacije, uspio se probiti do četvrtfinala glavnog dijela ždrijeba. U prvom je kolu svladao Igora Andreeva, da bi u drugom pobijedio i Ernesta Gulbisa. Tek ga je u četvrtfinalu uspio zaustaviti Mario Ančić.

Ostatak hrvatskih tenisača nastupit će tek u srijedu. Sigurno će nam najzanimljiviji biti hrvatski okršaj Ive Karlovića i Antonija Veića, Ivan Ljubičić će prolazak u drugo kolo tražiti protiv svog starog znanca Arnauda Clementa, a nedavni finalist Australian Opena i prvi nositelj u Zagrebu, Marin Čilić, igra s Janom Hajekom.

Dodig: U drugom sam se setu opustio i igrao dobro

Nakon meča Dodig je bio zadovoljan odigranim protiv Koroleva.

"Odigrao sam dobar meč, dobro sam se pripremio i jako sam zadovoljan što sam opet u Zagrebu. Igram jako dobro ovdje i htio bih zahvaliti Branku Horvatu koji mi je pružio pirliku", izjavio je Dodig i dodao:

"U prvom setu sam imao prednost na početku, kasnije sam se malo izgubio. Kraj prvog seta je, istini za volju, igrao on bolje, ali sam uz malo sreće uspio osvojiti prvu dionicu. U drugom sam se dijelu opustio i igrao jako dobro. Korolev mi paše. On igra dosta agresivno, što mi odgovara. Protiv takvih igrača mogu igrati i malo obrambenije."

U nastavku ga čeka Ukrajinac Marčenko.

"Igrao sam davno s njim, no on je od tada jako napredovao. Igra slično kao i Korolev, dosta agresivno. Moram se opet pripremiti, dobro koncetnrirati i mogao bih pobijediti i taj meč."

Pročitajte više