Turska Super liga

Dojučerašnji srpski igrač: Odjednom sam postao menadžer. Slao sam avion za Pjanića

Foto: Guliver Image

DOJUČERAŠNJI srpski nogometaš Duško Tošić otkrio je zanimljivu priču o dolasku Miralema Pjanića iz Barcelone u Bešiktaš. Nekadašnji reprezentativac Srbije nadao se novom ugovoru u istanbulskom gigantu, a onda je odjednom dobio ulogu menadžera i doveo Bosanca u turski klub.

Čekao je ugovor za sebe, a onda je završio veliki transfer

Tošić je tijekom karijere igrao za velik broj klubova, a tri godine proveo je u Bešiktašu. Posljednja dva angažmana imao je u kineskom Guangzhou Cityju i turskoj Kasimpaši, a onda je proteklog ljeta čekao ugovor od Bešiktaša ili Crvene zvezde, jedina dva kluba u kojima je bio spreman završiti karijeru.

"Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odijelo a da nisam službeno završio karijeru. Evo kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog ljeta, ali sam čekao Bešiktaš. Htio sam karijeru završiti u samo dva kluba, ili u Crvenoj zvezdi, ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota", objasnio je u razgovoru za Kurir.

"Trener je bio u čudu"

Čekajući na novi ugovor, otvorila mu se prilika da postane menadžer. Sve je počelo slučajno, dok je sjedio s trenerom Bešiktaša Sergenom Yalcinom, koji je od siječnja 2020. do 9. prosinca ove godine boravio na klupi kluba.

"Sjedim ja tako u Istanbulu s trenerom Bešiktaša Sergenom Yalcinom, čekam da se otvori to jedno mjesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Sjetim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog menadžera Nermina Čengića i doslovno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Yalcin nije mogao vjerovati da je dobio igrača Barcelone. Bio je u čudu", prepričao je Tošić.

"Poslao sam privatni avion za Sarajevo"

No, tu nije kraj priče. Tošić nije samo spojio Pjanića s klubom već je odigrao ključnu ulogu da se transfer završi na vrijeme.

"Pjanić je htio u Istanbul. Ali, vrijeme je bilo problem. Bilo je to 2. rujna, morao je do ponoći doći i potpisati kako bi bio licenciran za Ligu prvaka. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Doslovno smo nakon liječničkih pregleda posao završili četiri minuta prije ponoći. Bilo je nevjerojatno! Eto, posrećilo mi se da prvi transfer bude veliko ime", rekao je Tošić.

Pročitajte više