Dokić o premlaćivanju tenisačice (14) u Beogradu: "Muka mi je, povratila sam"

Foto: Instagram

STRAVIČNI prizori s jednog beogradskog teniskog terena, u kojima otac brutalno mlati svoju kćer, ovih su dana obišli svijet. Nesretnu djevojku je otac udarao nogom u trbuh, zatim šakom u glavu, a nasilje nije prestalo čak ni kad je djevojka sjela na klupu. Istraga je pokazala da se radi o kineskim državljanima koji su na privremenome boravku u Beogradu, a tamošnja policija uhitila je nasilnog oca.

Bivša tenisačica Jelena Dokić, koja se godinama borila s depresijom, a nedavno je na Instagramu objavila kako je u travnju bila na rubu suicida te da se željela baciti sa zgrade, komentirala je ovaj slučaj jer je i ona proživljavala svakodnevne traume od oca nasilnika.

"Muka mi je, povratila sam i slomljeno mi je srce nakon gledanja ovoga. Mislite li da je ovo brutalno? Jest, ali to je normalan dan za mnoge od nas koji smo bili ili smo zlostavljani, posebno kao djeca. Udaranje, čupanje ušiju, pljuvanje u lice, bacanje na zemlju, udaranje i udaranje nogama. Samo još jedan dan za nas, a to uključuje i ovu 14-godišnju djevojku. Zamislite što se događa iza zatvorenih vrata, još je gore. Upravo sam zbog toga progovorila i pisala o svemu", napisala je Dokić na Instagramu.

Dokić, kći oca Srbina i majke Hrvatice u karijeri je nastupala za zemlju svog oca i Australiju, svojevremeno je bila sjajna tenisačica koja je osvojila šest titula, a 2002. godine bila je četvrta tenisačica svijeta. Ta 39-godišnjakinja iz Osijeka ipak je poznatija po traumama iz svog života s ocem Damirom, koji ju je tukao i zlostavljao, o čemu je pisala u autobiografiji.
 

Pročitajte više