Rukometna Liga prvaka

Duvnjak spriječio veliku senzaciju PPD Zagreba. Kiel zabio u zadnjim sekundama

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

PPD ZAGREB u pretposljednjem je kolu rukometne Lige prvaka na domaćem terenu zamalo kreirao senzaciju protiv Kiela, ali je ipak izgubio 28:27 i sada su mu šanse za plasman u drugu fazu natjecanja znatno manje.

Kiel zabio za pobjedu u zadnjim sekundama

Rukometaši Zagreba odigrali su sjajno prvo poluvrijeme i na predah otišli s tri gola razlike, a potom su početkom drugog dijela u dva navrata prednost povisili na četiri razlike. Ipak, Kiel se vrlo brzo vratio i do kraja utakmice se igralo u egalu. Pola minute prije kraja domaći su poravnali na 27:27, no Harald Reinkind zabio je sjajan gol za pobjedu Nijemaca u zadnjim sekundama.

Najbolji kod Zagreba bio je David Mandić s osam pogodaka, dok je Ivan Čupić postigao tri manje. Sandro Obranović zabio je četiri gola, a Dino Slavić imao je 12 obrana. Goste je pak predvodio Domagoj Duvnjak s pet golova i šest asistencija, isto toliko zabio je i Harald Reinkind. Po četiri pogotka postigli su Sander Sagosen i Patrick Wiencek.

Zagreb se mora vaditi protiv najbolje ekipe skupine

Zagrebu sada za prolazak u daljnju fazu natjecanja treba veliko iznenađenje. U zadnjem kolu na gostovanju mora uzeti barem bod kod prvoplasirane momčadi grupe, danskog Aalborga, a pritom će i ovisiti o rezultatu Elveruma i Vardara. 

Treba napomenuti da se i dalje čeka odluka EHF-a o Meškov Brestu. Bjeloruski tim izbačen je iz natjecanja, ali ne zna se hoće li se sve njegove utakmice obrisati ili će klubovi s kojima su trebali igrati do kraja natjecanja (Vardar i Kiel) dobiti po dva boda. Ipak, nijedna solucija neće značajnije utjecati na Zagrebovu sudbinu.

 

Pročitajte više