Domenech svojim vođenjem reprezentacije iznervirao Zidanea

I ZINEDINE ZIDANE priključio se fronti protiv aktualnog izbornika francuskih nogometaša Raymonda Domenecha, podigavši pritom ruku za Didiera Deschampsa.

Nakon Emmanuela Petita, Roberta Piresa i Bixentea Lizarazua, Zidane je već četvrti igrač iz najslavnije generacije u povijesti francuskog nogometa koji bi na klupi rado vidio negdašnjeg suigrača i kapetana.

"Vidjet ćemo hoće li uopće biti novog izbornika. U svakom slučaju, Didier je osoba koja može preuzeti tu funkciju. Ima sve potrebne kvalitete i bio bi legitiman nasljednik Domenechu", izjavio je Zidane na predstavljanju vlastite linije sportske opreme u Beču, odbivši pritom zahtijevati smjenu Domenecha.

"Nisam član Saveznog vijeća Francuskoga nogometnog saveza i nemam što o tome odlučivati. Sve ću, kao i svi zainteresirani, saznati trećeg srpnja, kada vijećnici budu odlučili o izbornikovoj sudbini." - dodao je.

Ipak, Zidane, koji će sutra (ponedjeljak) proslaviti 36. rođendan, je priznao da ga je francuski izbornik nekim potezima tijekom utakmica Francuske na Euru u Austriji i Švicarskoj iznimno iživcirao.

"Sjedeće pred televizorom i gledajući sve dvoboje francuske vrste, moram priznati da me nekoliko izbornikovih poteza strašno rasrdilo, baš kao i ostalih 60 milijuna izbornika, koliko nas ima u Francuskoj." - rekao je Zizou.

"Neću reći koji su me detalji zasmetali, jer ne želim povrijediti nikoga od igrača", ua kraj će Zinedine.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više