Donadoni oduezo Buffonu kapetansku vrpcu

SAMO je jednu utakmicu ponajbolji vratar na svijetu Gianluigi Buffon (30) kapetanski predvodio Talijane. Izbornik Roberto Donadoni razriješio ga je dužnosti.

Vijest u izdanju od četvrtka donosi La Gazzetta dello Sport razglabajući pritom o motivima izbornikova nepopularnog postupka. Talijani procjenjuju da je više od neuvjerljive Buffonove partije (vratio nepotrebno loptu u igru kod prvog gola u porazu od Nizozemske 3-0!) odluci pridonijela izjava Juventusova vratara, koji se navijačima javno ispričao na “najgorem porazu u posljednjih 12 godina”.

Kapetanska će vrpca tako na nadlakticu Alessandra Del Piera, koji bi protiv Rumunjske sutra (petak) trebao krenuti od prve minute. Del Piero neće pasti pod dojam, pogotovo obzirom na izjavu danu prije polaska na Euro.

"Kapetanom se osjećam čim istrčim na travnjak. S vrpcom na ruci ili bez nje, sasvim svejedno", rekao je tada 34-godišnji Alex.

U prilog mu ne ide jedina prilika kada je kapetanski predvodio talijansku momčad na velikom natjecanju. U Guimaraesu je, na portugalskom Euru prije četiri godine, Italija pobijedila u toj utakmici Bugarsku (posljednje kolo u skupini), ali i ispala nakon što su Danska i Švedska remizirale (2-2), te prošle u četvrtfinale poispadavši tamo od Čeha odnosno Nizozemaca.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više