Donadoni: Sudac je opet bio smiješan

TALIJANSKI izbornik Roberto Donadoni pleše po samom rubu na ovom Europskom prvenstvu, a nakon drugog kola njegov i spasitelj Italije je Gianluigi Buffon.

"Ovo je definitivno sretna utakmica za nas. Sretna jer nas je spasio Buffon, makar smo prije toga igrali žestoko, uporno radili, stvarali prilike i na kraju smo skoro bili kažnjeni", rekao je Donadoni i okrenuo se sucu utakmice.

"Ne volim to komentirati, ali... Sudac je opet bio smiješan i stvarno mi je čudno kako jedan ne vidi da Panucci leži izvan travnjaka ozlijeđen, a drugi ne vidi da se Tonija konstantno ruši u šesnaestercu", rekao je Donadoni.

Pritom Donadoni nije komentirao najdvojbeniju situaciju - regularan pogodak Tonija u 45. minuti.

"Pokazali smo ono što sam želio. Pokazali smo se kao momčad i nikoga ne možemo okriviti nakon ovih 1:1. Protiv Nizozemske ništa nije štimalo, danas je bilo bolje i nastavljamo vjerovati da možemo", rekao je Donadoni, te na kraju obranio Zambrottu.

"Takve stvari se događaju, ali je predivno bilo vidjeti kako Panucci nakon svog gola juri prema njemu i hrabri ga. To je znak da smo momčad". 

Gigi Riva: Tko ne bi bio ljut nakon ovakvog suđenja?!
  
Gigi Riva, legendarni talijanski nogometaš, a sada sportski direktor talijanske reprezentacije, grmio je u mikrofone nakon utakmice Italije i Rumunjske (1:1) na Euru.

"Kažete da su igrači ljuti. Tko ne bi bio nakon ovakvog suđenja?! Ne želim niti pomišljati kako suci na ovom prvenstvu imaju simpatične i nesimpatične momčadi, te da se tako okreću dok rade svoj posao. Nadam se, stvarno se nadam kako je profesionalnost u njima, makar počinjem sve više sumnjati", rekao je Riva i nastavio:

"Tonijev pogodak u 45. minuti je bio regularan. Dakle, nama ukradu pogodak koji bi okrenuo utakmicu, a protiv Nizozemske se prizna nepostojeći koji također okrene utakmicu. I oba puta na našu štetu. Jednom je slučajno, drugi put..." - kaže Riva i zaključuje: "Ali, nema alibija. Neka nam ovo bude motivacija. Možemo dalje i idemo pobijediti Francuze".

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više