NBA

Dončić bolji od LeBrona u prvom NBA nastupu nakon četiri mjeseca

Foto: Getty Images / Guliver Images

JOŠ četiri pripremne utakmice odigrane su sinoć u NBA ligi u Orlandu, a najzanimljiviji je bio dvoboj Los Angeles Lakersa i Dallas Mavericksa zbog izravnog obračuna LeBrona Jamesa i Luke Dončića koji su nakon četiri mjeseca prvi put zaigrali jedan protiv drugoga.

Mavericksi su slavili 108:104, no treba reći kako glavne zvijezde Lakersa James i Anthony Davis nisu igrale u drugom poluvremenu, a nakon prvog dijela L.A. je vodio 53:44. James je u 15 minuta zabio 12 poena uz tri skoka i pet asista dok je Davis dodao također 12 poena.

Nešto duže igrao je Luka Dončić, 16 minuta, a za to vrijeme je zabio 14 poena uz pet skokova i šest asistencija. Kod Mavsa najbolji je bio Seth Curry, brat Stephena Curryja koji je gađao savršenih 8-8 iz igre (6-6 trica) za ukupno 23 poena. Boban Marjanović dodao je 17 uz 13 skokova s klupe.

Pripremne utakmice igrat će se od 22. do 28. srpnja, a 30. srpnja nastavlja se sezona prekinuta sredinom ožujka. Prvog dana sastat će se Utah Jazz bez Bojana Bogdanovića i New Orleans Pelicansi, a istog dana se igra veliki LA derbi, okršaj dviju ponajbolje NBA momčadi, LA Lakersa i LA Clippersa.

Pročitajte više