NBA

Dončić najbolji u NBA novogodišnjoj noći

Foto: Gulliver / Getty Images

USPRKOS tome što se ispromašivao, od čega i par ključnih šuteva, a njegov Dallas izgubio kod Oklahome 106:101, Luka Dončić u 2020. je ušao onako kako je igrao prethodnu godinu.

Zajedno s Jamesom Hardenom bio je najbolji strijelac (35 koševa) novogodišnje noći u NBA ligi, ali nadmašio ga je brojkama u ostalim kategorijama. Dončić je imao i deset skokova, čime je došao do desetog double-double učinka sezone, a malo mu je nedostajalo do desetog triple-doublea, jer meč je završio sa sedam asistencija. Dodao je i jednu ukradenu loptu. Mora se ipak naglasiti da je imao loš šut iz igre, 12/29 ili 41 posto, te katastrofalnih 3/16 ili 19 posto za tricu.

Slovenskoj zvijezdi koju su američki komentatori tijekom prošle, Dončićeve debitantske sezone, nazvali "Clutch ubojica dječjeg lica", ruka se skratila upravo u ključnim trenucima napete završnice kada je promašio par šuteva. Međutim, činjenica je da za razliku od Thundera, u kojem je bilo mnogo raspoloženih igrača (Paul, Adams, Galinari, Noel, Schroder, Gilgeous-Alexander), kod oslabljenih Mavsa, bez Porzingisa i Hardawaya, najboljem igraču sekundirao je tek Maxi Kleber s po 14 koševa i skokova.

Dončić je dakle usprkos šuterski lošoj partiji i neraspoloženim suigračima postigao više od trećine koševa njegove momčadi.

Pročitajte više