Dončić odigrao najgoru partiju sezone. Marca: Ovo je za plakati

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ veliku većinu utakmica briljira u NBA ligi, ali ni on ne može svaku odigrati tako da postavi, sruši rekord ili izvede ono što su uspijevali samo najveći u povijesti. Slovenski fenomen tako je grozno odigrao prvu utakmicu Dallasa u novoj godini.

Mavsi su slavili što im se za meč protiv Ute vraća Kyrie Irving, koji je zbog ozljede propustio 12 utakmica, ali njegovih 14 poena i 9 skokova nije im pomoglo. Teško su stradali 127:90, a katastrofalan je bio njihov daleko najbolji igrač. Dončić je postigao samo 19 poena, što mu je treća najgora utakmica sezone po broju koševa. No, u ovoj je iz igre gađao tek 6/20, a trice 3/13. Užasnu partiju zaokružio je s 4 izgubljene lopte.

Španjolska Marca, koja detaljno prati Dončića jer se proslavio u Realu, zato ga je stavila u rubriku "Za plakati", ali i dodala: "Usprkos svemu jako lošem što je napravio u ovom meču, Dončić je bio blizu triple-doublea jer je utakmicu je završio s 19 poena, 14 asistencija i 6 skokova".

Nasuprot očajnom Dončiću, kod pobjednika je briljirao Jordan Clarkson. On je u 728. utakmici karijere ostvario prvi triple-double. Njegovih 20 poena, 10 skokova i 11 asistencija prvi su triple-double igrača Ute još od Carlosa Boozera 2008. i prvi put od 1983. da je to uspjelo košarkašu Jazza koji je meč počeo kao rezerva. 

Pročitajte više