NBA

"Dončić prelazi u NFL": Quarterback okružen čuvarima dodao preko pola terena

Screenshot: Youtube

LUKA DONČIĆ iz utakmice u utakmicu svoje prve NBA sezone briljira postignućima i sjajnim, efektnim potezima i akcijama. Tako atraktivno postiže ključne koševe ili u prijelomnim trenucima poslužuje suigrače.

Ovdje ističemo drugi takav slučaj s utakmice u kojoj je Dallas vodio do pobjede nad Phoenixom (104:94), pri čemu je slovenski 19-godišnji novajlija zadivio NBA brojkama kakve su do sada kao tinejdžeri imali tek LeBron i Durant, te step-backom za "osvetu" Kellyju Oubreu Jr-u.

Imao je i nekoliko odličnih asistencija, među kojima se ističe ona impresivna u trećoj četvrtini. Stjeran u kut blizu centra i okružen dvojicom čuvara, Dončić je skočio i s obje ruke izvrsno poslužio DeAndrea Jordana pod protivničkim košem. 

NBA komentatori oduševljeno su komentirali da je ovakav potez primjereniji quarterbacku američkog nogometa nego košarkašu i Dončićevo dodavanje usporedili s onim što na NFL terenima radi Patrick Mahomes Jr, zvijezda Kansas City Chiefsa. 

Jer Dončić je sjajno uspio prebaciti oba čuvara, ali i protivničkog igrača u reketu, te dodati suigraču koji je tako savršeno poslužen lagano poentirao. Pri tome je demonstrirao snalaženje, snagu i preciznost quarterbacka s daleko većeg terena i iz drugog sporta. 

Pročitajte više