Dončić: Rekao sam Irvingu da sam umoran kao go*no

Foto: EPA

DALLAS je pobijedio Minnesotu 116:107 i tako poveo 3:0 u finalu Zapadne konferencije NBA play-offa. U seriji koja se igra na četiri pobjede, Mavsima treba samo još jedna kako bi pomeli Wolvese za veliko finale najjače lige. Nikada u povijesti doigravanja momčad nije prosula vodstvo 3:0. Nakon što je Dallas pobijedio u obje prve utakmice u Minneapolisu, sada je slavio u prvom domaćem meču konferencijskog finala.

Na visokoj razini su ponovno bili Luka Dončić i Kyrie Irving. Zvijezde Dallasa postigle su po 33 poena. Irving je imao bolji šut iz igre (12/20 nasuprot Dončićevih 10/20), 3 skoka i 4 asistencije. Dončić je pak bio bolji u preostalim ključnim kategorijama sa 7 skokova i 5 asistencija. Dodao je i čak 5 ukradenih lopti. Asevi Mavsa opet su bili najbolji kada je najpotrebnije. U zadnjoj četvrtini Irving (14 poena) i Dončić (7) ubacili su jedan poen više od svih igrača Wolvesa zajedno.

Dončić: Irving je rođen za ove situacije

Slovenac je bio zadovoljan nakon važne pobjede, ali niti malo euforičan. Novinari su spomenuli činjenicu da se nitko u povijesti lige nije vratio nakon zaostatka od 3:0, a on je komentirao: "Ne znam što bih rekao, ali osjećaj je sjajan. Moramo razmišljati o sljedećoj utakmici. Moramo igrati s istim mentalitetom. Oni neće otići, neće se predati. Nema šanse. Moramo se pripremiti za sljedeću utakmicu."

U zadnjoj četvrtini je Dallas ograničio Minnesotu na samo 20 poena, a Dončić je na to rekao: "Držali smo se svog plana igre. Ja i Kyrie smo uzeli loptu, a svi su dali svoj doprinos. P.J. Washington je pogodio važnu tricu. Ma nemam što reći, svi su bili sjajni."

Dončić je nahvalio Irvinga koji je bio sjajan u završnici utakmice: "Zato ga neki ljudi zovu "Mr. 4th quarter" (Gospodin četvrta četvrtina), zar ne? On je rođen za ovu situaciju. On je rođen za "clutch" situacije pod pritiskom. Tako da mu samo dajemo loptu i pustimo ga. Nevjerojatno je imati ga u našem timu. Samo učim od njega svaki dan, uvijek pozitivna energija. Kod zadnjeg posjeda sam mu rekao da sam umoran kao go*no, a on je samo rekao da to tako treba biti. Donio je mirnoću i zrelost našoj momčadi i meni osobno." 

 

Pročitajte više