Donna Vekić prošla u drugo kolo Mastersa u Indian Wellsu

Foto: Getty Images/Guliver Image

DONNA VEKIĆ, Osječanka na 86. mjestu WTA tablice, stigla je do vrlo vrijedne pobjede 6:3, 7:6 (2) nad Alison Riske (WTA - 39.) kojom se probila u 2. kolo u Indian Wellsu na kojem je dobila pozivnicu za glavni ždrijeb. 

Ovom pobjedom 20-godišnja hrvatska Fed Cup reprezentativka opravdala je povjerenje organizatora milijunskog turnira, na kojem je treći put u karijeri prošla prvu prepreku, ali nikad nije uspjela otići dalje od 2. kola.
 
To će imati priliku napraviti u subotu, ali pred njoj je vrlo težak zadatak, jer ju čeka dvoboj s 4. nositeljicom Simonom Halep s kojom se dosad sastala jednom, na US Openu 2013. godine, i uvjerljivo izgubila.
 
Hrvatska je nakon poraza Ajle Tomljanović od Julije Goerges 7:5, 6:2 ostala na tri predstavnice u glavnom ždrijebu BNP Paribas Opena. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, Mirjana Lučić-Baroni će u petak odigrati prvi meč, a suparnica u 2. kolu joj je Kayla Day (WTA - 175.) koja je u turnir ušla s pozivnicom. U subotu će na teren Ana Konjuh, a njezina suparnica u 2. kolu bit će 31-godišnja kvalifikantica Shuai Peng (WTA - 49.) koja je u tri seta nadigrala Lesiju Curenko. 

Pročitajte više