Donna Vekić slavila u hrvatskom okršaju u Istanbulu, Škugor i Pavić sjajni u parovima

Foto: Hina

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Istanbulu nakon što je u dvoboju drugog kola pobijedila sunarodnjakinju s australskom putovnicom Ajlu Tomljanović 6:1, 6:2.

Vekić je dominirala cijeli meč i slavila je nakon svega 72 minute. U oba seta je po dva puta oduzimala servis svojoj suparnici. U prvom setu kod rezultata 1:0 i kod 4:1, dok je u u drugom setu povela 4:0 uz dva breaka.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Donnina pobjeda. Prvi put je slavila u rujnu 2014. u kvalifikacijama turnira u kineskom Wuhanu.

Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv Rumunjke Irine-Camelije Begu koja je u 2. kolu pobijedila Amerikanku Christinu McHale 6:4, 6:4.

Vekić i Begu su do sada igrale dva puta međusobno i oba puta je slavila 27-godišnja Rumunjka, trenutačno 37. tenisačica svijeta, dok Vekić drži 54. mjesto. Prvi put su igrale 2012. u Taškentu gdje je Begu slavila 6:4, 6:4, dok je dvije godine kasnije u Moskvi pobijedila 7:6, 1:6, 6:3.

Pavić i Marach u četvrtfinalu Barcelone

Osvajači Australian Opena Mate Pavić i Oliver Marach plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru u Barceloni nakon što su u četvrtak u prvom kolu svladali Španjolce Roberta Carballesa i Alberta Ramosa sa 6:2, 5:7, 13:11.
 
Hrvatsko-austrijski par lakoćom je dobio prvi set. U drugom je imao prednost breaka i vodstvo 4:2, ali je plasman u četvrtfinale izborio tek u trileru tie-breaka trećeg seta.
 
Pavić i Marach u četvrtfinalu opet igraju sa Španjolcima, Felicianom i Marcom Lopezom.

Škugor u polufinalu parova u Budimpešti

Hrvatski tenisač Franko Škugor u paru s Britancem Dominicom Inglotom plasirao se u polufinale ATP turnira u Budimpešti nakon što su u četvrtak u četvrtfinalu svladali Brazilca Marcela Demolinera i Meksikanca Santiaga Gonzaleza sa 6:4, 7:5.

U prvom setu dugo se čekalo na prvu priliku za break, ona se ukazala tek u devetom gemu, a Inglot i Škugor su je uspjeli iskoristiti i potom na svoj servis dobiti set.
 
U drugom setu hrvatsko-britanski par češće je dolazio do prilika za oduzimanje servisa, prvu je imao već na startu seta, ali je nije iskoristio. Potom su propustili iskoristiti dvije break-lopte u sedmom gemu i četiri u devetom gemu. No kod rezultata 5:5 napokon su napravili break i nakon toga su na svojem servisu zaključili meč.
 
Inglot i Škugor u polufinalu će igrati protiv Poljaka Marcina Matkowskog i Amerikanca Nicholasa Monroea.

 

Pročitajte više