Nevjerojatni Mitchell u pobjedi Cavsa nad Bullsima ubacio 71 poen

Foto: Profimedia

BEK Cleveland Cavaliersa Donovan Mitchell ubacio je 71 poen na svom domaćem parketu u pobjedi nad Chicago Bullsima rezultatom 145:134. U utakmici se igrao jedan produžetak koji je izborio baš on. Tri sekunde prije kraja namjerno je promašio slobodno bacanje, uhvatio loptu i izjednačio utakmicu polaganjem.

Uz 71 poen ubilježio je i 11 asistencija, a triple-double mu je pobjegao za samo dva skoka, imao ih je osam. Bila je ovo prva utakmica u NBA povijesti u kojoj je neki igrač zabio više od 70 i asistirao za barem 10. Mitchell je postao tek treći igrač u ovom stoljeću, nakon Kobea Bryanta i Devina Bookera, koji je ubacio više od 70 poena i tek sedmi ukupno.

Veliki Wilt Chamberlain to je napravio šest puta, a u klubu 70+ su još David Thompson, Elgin Baylor i David Robinson. Mitchellov postotak šuta bio je nevjerojatan, iza linije za tri gađao je 7/15, a ukupno iz igre 22/34. 

Kod Bullsa je najbolji bio DeMar DeRozan s 44 poena, ali potpuno ga je zasjenila Mitchellova partija. Mitchell je postavio i rekord Cavsa po broju poena u jednoj utakmici koji su do sada s 57 poena dijelili LeBron James i Kyrie Irving.

 

Pročitajte više