Donovan: Ne strahujemo od Engleske

UOČI dvoboja između Engleske i SAD-a 12. lipnja u Rustenburgu, u sklopu skupine C na nogometnom Mundijalu u Južnoafričkoj Republici, najbolji američki strijelac u povijesti te selekcije Landon Donovan poručuje Englezima: "Ne bojimo vas se." Donovan je napadač LA Galaxyja, a drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u engleskom prvoligašu Evertonu.

"Jasno da osjećamo respekt prema engleskoj reprezentaciji. Međutim, to ne znači da osjećamo i strah. Držimo da imamo momčad koja se može na pravi način suprotstaviti Engleskoj", kaže Donovan, koji je sa 42 pogotka u 123 utakmice odigrane za SAD najbolji strijelac u povijesti te selekcije. "Englezi nisu toliko dobri koliko sami misle da jesu. Amerikanci su, pak, mnogo jači nego što mnogi smatraju", dodao je bivši reprezentativac SAD-a Alexi Lalas.

"Kada igrate protiv momčadi koju vodi takav stručnjak kao što je Fabio Capello, onda možete biti sigurni da će vam suparnik biti taktički i mentalno jako dobro pripremljen. Capello je u engleskoj vrsti postavio stvari na svoje mjesto. On mi je često znao reći: "Kada radite vino, grožđe nije uvijek isto". Ja sam prvo mislio da mi čovjek priča o vinima, a tek kasnije sam shvatio da mi pokušava nešto reći o nogometu!", kaže izbornik SAD-a Bob Bradley.

Pročitajte više