Dopingirana tri konja osvajača medalja na OI u Ateni

IRAC Cian OConnor, te njemački jahači Ludger Beerbaum i Bettina Hoy mogli bi izgubiti svoje zlatne olimpijske medalje osvojene u Ateni, jer su njihovi konji na tom antjecanju bili dopingirani.

OConnor je osvojio zlatnu medalju u disciplini eventing u piedinačnoj konkurenciji, dok su Beerbaum i Hoy bili članovi njemačke reprezentacije koja je osvojila ekipno zlato također u eventingu.

U nalazu OConnorova konja Waterford Crystal pronađeni su tragovi sredstva za smirenje, te će gotovo sigurno biti diskvalificiran. Odmah po objavljivanju ove vijesti OConnor je otkazao nastup u večerašnjoj televizijskoj emisiji u kojoj je trebao dobiti nagradu kao osoba godine u Irskoj s obzirom da je njegovo zlato bila jedina medalja koju je Irska osvojila na grama u Ateni.

OConnor i njegov veterinar, koji je prepisao zabranjeno sredstvo za konja, brane se riječima kako je to sredstvo bilo namijenjeno saniranju ozljede noge konja, te kako nikako nije moglo imati stimulativni utjecaj.

Beerbaumov Goldfever, te Ringwood Cockatoo Bettine Hoy također su bili pozitivni iako je brigu o njima vodio službeni veterinar njemačke olimpijske reprezentacije. Ovo je treća doping-afera u njemačkoj konjičkoj reprezentaciji u samo godinu dana, prošle godine diskvalificirana je ponajbolja dreserica Ulla Salzgeber, dok je u travnju ove godine pozitivan na dopinškoj kontroli bio i konj Meredith Michaels-Beerbaum, koja se natječe u preponskom jahanju.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više