Dopredsjednik Auxerrea: Dobili smo jednog od najtežih protivnika

TRENER Auxerrea Jean Fernandez, dopredsjednik kluba Guy Roux, te francuski mediji smatraju kako ždrijeb Kupa UEFA nije bio naklonjen francuskom klubu, te da će im Dinamo biti težak protivnik.

Trener Auxerrea Jean Fernandez za francuski je L´Equipe kazao kako time što su dobili Dinamo za protivnika nisu previše razočarani, no smatra kako će Dinamo biti težak protivnik.

"Poznajem dobro Dinamo jer smo s njima igrali prijateljsku utakmicu na nedavnim pripremama u Francuskoj. Utakmicu smo izgubili s 2:1, nakon što smo vodili 1:0. Mislim da Dinamo ima solidnu momčad, tehnički dobro potkovanu, s brojnim internacionalcima u svojim redovima. Imaju čak i Brazilce." - kazao je Fernandez dodajući kako je našeg prvaka u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka izbacio jaki Arsenal.

Dopredsjednik Auxerea Guy Roux za isti je list kazao kako je Dinamo jedan od najtežih protivnika kojeg je Auxerre mogao dobiti. I on je kao i Fernandez spomenuo da je Dinamo iz Lige prvaka izbacio moćni Arsenal.

"Auxerre se dosad dva puta susreo s Dinamom u svojoj povijesti. Upravo sam ja, kao trener sudjelovao u podvigu u sezoni 1994./1995, kada smo nakon poraza u Zagrebu s dva pogotka razlike, na domaćem terenu pobijedili Dinamo s 3:0 i plasirali se u drugo kolo Kupa pobjednika kupova".

Francuski mediji: Auxerre ponovo na Balkan

"Nakon što je Auxerre u pretkolu Kupa UEFA svladao OFK Beograd, ponovo će se susresti s jednom momčadi bivše Jugoslavije, zagrebačkim Dinamom, koja im neće biti nimalo lak protivnik" - piše francuski Le Monde nakon što je jednom od francuskih predstavnika u Kupu UEFA za protivnika određen zagrebački Dinamo.

"Prvaci Hrvatske nisu se snašli protiv Arsenala u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no zasigurno će stvarati velike probleme Auxerreu, koji je loše započeo sezonu u Le Championatu" - dodaje Le Monde u kratkom osvrtu na današnji ždrijeb

"Auxerre mora biti zabrinut" - naslov je teksta posvećen ždrijebu Kupa UEFA u francuskom Le Figarou. "Pobjeda nad Beogradom francuski je klub ponovo vratila na Balkan, gdje će u 1. kolu Kupa UEFA igrati protiv Dinama iz Zagreba koji je 1967. osvojio Kup velesajamskih gradova." - piše list.

U članku se navodi i kako će hrvatski prvak, nakon što je zaustavljen od Arsenala, biti opasan protivnik Auxerreu u Maksimiru 14. rujna ove godine u prvom susretu.

"Iako Auxerre nije dobio tako jakog protivnika kao što je dobio Nancy, protiv hrvatskog kluba Dinamo Zagreb Auxerre će imati tešku zadaću", piše Le Nouvel Observateur.

A.H.

Pročitajte više