Dopredsjednik IHF-a: Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj bit će spektakl

OSIM skijaškog spektakla, sljemenska utrka "Snježna kraljica" donosi i brojna druga događanja, a jedno od njih je posjet prvog dopredsjednika Svjetske rukometne federacije Zagrebu.

Staffan Holmqvist stigao je u Zagreb na poziv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, s kojim će se družiti tijekom sljemenskog slaloma ženskog skijaškog kupa. Dan prije utrke se sastao s čelnim ljudima Hrvatskog rukometnog saveza i ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Draganom Primorcem, a nakon sastanka održali su konferenciju za novinare.

Tema je bila Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se u Hrvatskoj održati 2009. godine, a ministar Primorac je priliku iskoristio da istakne kako izgradnja dvorana, smještajnih kapaciteta i ostale infrastrukture ide prema planu, što je Holmqvist potvrdio.

"Nije uobičajeno da prvenstvo dodjeljujemo zemlji koja obećava da će dvorane tek biti izgrađene, jer s takvima imamo loša iskustva. Hrvatska je iznimka, jer se radi o prvoj zemlji u kojoj su vlada i premijer garantirali da će sve biti spremno na vrijeme", rekao je Holmqvist.

"Uvjereni smo da ćemo gledati uspješno svjetsko prvenstvo, čak i jedan događaj koji je više od običnog svjetskog prvenstva. Imao sam užitak pratiti europsko prvenstvo rukometaša i svjetsko prvenstvo rukometašica u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina, i iskreno mogu reći da su to bila najbolje organizirana prvenstva na kojima sam ikad bio.", nastavio je dopredsjednik IHF-a u vrlo optimističnom tonu.

Objasnio je kako očekuje da će prvenstvo u Hrvatskoj biti puno više od običnog svjetskog prvenstva: "Zbog pažnje koju Hrvati posvećuju rukometu i njihove gostoljubivosti, uvjeren sam da će Hrvatska 2009. pokazati da je zemlja s najboljim uvjetima za organizaciju tog događaja".

Obraćanje novinarima zaključio je Primorac, najavivši kako se u Hrvatskoj do 2009. planira izgradnja nekoliko hotela s jeftinijim smještajem, ali i sportskih dvorana, od čega će Zagreb dobiti čak dvije. Velika rukometna dvorana bit će izgrađena na Sveticama, a na lokaciji u Blatu gradit će se univerzalna sportska arena, koja će, prema Primorčevim riječima, biti korištena za čak 12 sportova.

M.Č.

Pročitajte više