Dortmundova španjolska senzacija: Messi napravi sve, a ti samo moraš zabiti gol

FOTO: EPA

PACO ALCACER definitivno je jedan od napadača koji su obilježili početak sezone u najjačim ligama Europe. On je ovoga ljeta stigao na posudbu u Borussiju Dortmund iz Barcelone, a malo tko je mogao predvidjeti da će igrati ovako dobro.

Bilo bi potpuno nepošteno reći da Alcacer igra dobro u Borussiji, on naprosto briljira u Bundesligi.

>> Barcina najveća greška: Zabio devet golova u 200 minuta za Borussiju i Furiju!

Borussia će večeras od 21 sat igrati protiv Atletico Madrida u Dortmundu, a madridski list Marca tom prilikom napravio je veliki intervju s bivšim špicem Barcelone.

Jeste li još pod dojmom nakon fantastičnog starta sezone?

"Ne prestajem misliti o tome. Na kraju krajeva, to je nešto što radim svaki dan. Jasno je da za sve golove napadač mora zahvaliti suigračima iza njega i to je nešto o čemu razmišljam", kazao je Alcacer.

Sve što Alcacer dotakne, praktički ulazi u mrežu. Od početka sezone postigao je sedam golova u 13 nastupa, odnosno u samo 126 minuta na bundesligaškim travnjacima. Tu se nije zaustavio i tresao je mrežu igrajući i u dresu španjolske reprezentacije.

"Sve je do igranja i do toga da uđeš u dobru seriju u kakvoj sam ja sada. Kada sam došao u Barcelonu, ništa mi nije htjelo ući i imao sam loš niz. Sada je potpuno drugačije i sve se odvija jako dobro. Ali sve ovo me neće promijeniti kao osobu", kaže Alcacer.

Da vam je netko prije nekoliko mjeseci rekao što vas čeka, biste li mu povjerovali?

"Možda bih povjerovao, možda ne, ne znam. Na kraju krajeva, sve je do toga kako radiš na treningu tijekom tjedna i koliko imaš priliku sve ove stvari napraviti na pravi način. A u ovom slučaju, stvari funkcioniraju dobro."

Ova forma možda vas je natjerala da se zapitate jesu li vam godine u Barci - izgubljene?

"Neki tako misle, da sam možda izgubio prethodne dvije godine. Ali ja tako ne mislim. Gledajući brojke i minute, jasno je da mislim da sam mogao igrati više, ali za sve to vrijeme sam napredovao kao nogometaš, ali i kao čovjek."

Kako je bilo sjediti na klupi Barcelone, a bili ste prvotimac u Valenciji?

"Tako je išlo od dana do dana. Tako je, kako je. Tu je trener da odluči tko će igrati, a tko ne. I na to se moraš naviknuti. Pod tvojom kontrolom je da treniraš dobro, da napreduješ svakoga dana i da si spreman kad te trener zatreba."

Osjećate li neku vrstu olakšanja poslije prelaska iz Barce u Dortmund?

"Sloboda je kad igraš, kad imaš minute i uživaš u profesiji. Nisam imao minute u Barceloni, sada ih imam i sve ide kako treba."

Čini li Lionel Messi sve ostale igrače na terenu manje važnima?

"On privlači pažnju, ali te čini boljim nogometašem u isto vrijeme. Zapravo, mnoge golove koje sam postigao u Barceloni, postigao sam poslije njegovih dodavanja. On ti doda loptu i ostaneš sam ispred golmana. Sve što trebaš napraviti je zabiti pogodak. Tako da - da, on privlači pažnju, ali te čini boljim."

Ovo nije prvi put da Alcacer mora ići "težim" putem. U Valenciji se mučio s probijanjem do vrha pa je morao na posudbu u Getafe.

"Dolazim iz obitelji koja gleda na svaki dan kao da je posljednji. Obitelji koja se maksimalno trudi uživati i prijeći preko prepreka na putu. Takav mi je cijeli život i nadam se da će tako ostati do kraja."

Gledamo li najboljeg mogućeg Alcacera?

"Moguće je, tako kažu brojke. Ali jasno je da se ne smijem opustiti ni u jednom trenutku. Moram nastaviti napredovati pokraj sjajnih igrača s kojima igram."

Borussia je izrazila namjeru platiti 23 milijuna eura za vas i dovesti vas u svoje redove. Jeste li spremni na ostanak u Njemačkoj?

"Moja ideja je da napredujem nogometno i da u ovoj sezoni nastavim kako je bilo do sada. Jasno je da će doći teža vremena, kao i ona lakša, ali to neće promijeniti moj način razmišljanja."

Kakav je osjećaj igrati protiv Atletica kada ste u devet utakmica dobili samo jednu?

"Teško. To je momčad koja prima jako malo golova i ostavlja jako malo mjesta. Uvijek su svjesni svega što se događa na terenu. Za napadača je to frustrirajuće."

Biste li dali Zlatnu loptu Antoineu Griezmannu?

"To je nagrada za najboljeg igrača na svijetu, a jasno je da je to Messi", podvukao je Španjolac.

Pročitajte više